ישראל מגבילה באופן משמעותי את הסיוע לרצועת עזה ומקשה על חלוקתו, כך טענו היום (שישי) גורמים באומות המאוחדות לעיתון האמריקני "וושינגטון פוסט".
על פי הטענות, בחודש האחרון עברו בממוצע 62 משאיות סיוע לתוך רצועת עזה ביום, מספר נמוך משמעותית מזה שעליו סוכם עם האמריקנים. התפלגות של מספר המשאיות הנכנסות הראה אי אחידות אדירה בהתפזרות הכניסות וכי בעוד לפחות ביום אחד של חודש פברואר נכנסו לרצועה 218 משאיות, בימים אחרים נכנסו 20 משאיות ואף פחות מכך.
מחסום כרם שלום נחסם לתנועת משאיות האספקה והסיוע ההומניטרי // דוברות צו 9
משאיות הסיוע הן קו האספקה היחיד של מזון ומוצרים בסיסיים אחרים שנכנס לרצועת עזה וחלק מהעיכוב בכניסת המשאיות נוסע ממחאה פנימית בתוך ישראל וחסימת המעברים על ידי מפגינים הקוראים לעצור את הסיוע לגמרי עד שחרור החטופים ברצועה.
בנוסף, העיתון האמריקני דיווח כי פגיעה מתמשכת של ישראל במשטרת ארגון חמאס, כוח המשטרה האזרחי של ארגון הטרור, גרם לכך שהשוטרים נסוגו ממעבר הגבול ומשאיות הסיוע חשופות להתקפות שונות מצד האוכלוסייה הרעבה וספסרי מזון.
בנוסף, השמדת תחנות המשטרה של חמאס בצפון הרצועה הביא, לטענת העיתון האמריקני, להשתלטות של חמולות על קווי חלוקת המזון ועל קושי גדול בהפצתו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו