"מנקודת המבט של איחוד האמירויות - הסכמי אברהם כאן כדי להישאר והם העתיד", כך הבהיר ד"ר עלי ראשד אל-נואימי, יו"ר הוועדה לענייני חוץ, פנים והגנה בפדרציה הערבית.
היסטוריה: שגריר האמירויות הראשון בישראל נכנס לתפקידו // לע"מ
החבר במועצה העליונה באיחוד האמירויות, ששיחק תפקיד חשוב בהסכמים עם ישראל, הוסיף כי מדובר ב"מלחמה השלישית בעזה. בכל פעם שקורה משהו בעזה, באים ושואלים אותנו מה אתם חושבים על הסכמי אברהם אתם הולכים לעשות שינוי?
"ההסכמים הם העתיד. זה לא הסכם בין ממשלות אלא פלטפורמה שאנחנו מאמינים שצריכה לשנות את האזור, להפוך אותו למקום שבו כולם יהנו מביטחון, מיציבות ושגשוג", אמר והדגיש כי מדובר בהסכם בין העמים.
עוד הבהיר הבכיר האמירותי: "אנחנו רוצים שכולם יכירו ויכבדו את העובדה שישראל כאן כדי להישאר, וכי השורשים של היהודים והנוצרים הם לא בניו-יורק או בפריז, אלא כאן, באזור. הם חלק מההיסטוריה שלנו. וצריכים להיות חלק מהעתיד שלנו".
יש לציין כי הדברים נאמרו במהלך שיחה ברשת שנערכה ביוזמת הסוכנות היהודית-אירופית(EJA) בשיתוף עם הארגון האמריקני-ישראלי איפא"ק.
’From the United Arab Emirates perspective, the Abraham Accords are there to stay,’’ said Dr Ali Rashid Al Nuaimi, Chairman of the Defense, Interior and Foreign Affairs Committee of the UAE Federal National Council.“
— Abraham Accords Institute (@aai_germany) October 31, 2023
„The Abraham Accords are our future“. https://t.co/c3lomYIEcM
עוד ציין אל-נואימי כי הם מעוניינים "לשנות את מערכת החינוך והנרטיב הדתי. זה מאוד חשוב להבין שיש אויבים למה שאנחנו עושים. ארגוני הטרור האלה לא מכבדים חיי אדם. אל תיתנו להם להשיג את מטרותיהם. אף אדם עם רגש אנושי ודרך ארץ יסכים עם מתקפת הטרור הברברית שחמאס ביצע ב-7 באוקטובר".
לצד זאת, הבכיר אמר כי יש להבדיל בין חמאס לפלשתינים. "האויבים שלנו מנצלים זאת. אנחנו צריכים את אלה שמאמינים בשלום מול נרטיב השניה שאנחנו רואים בהפגנות בפאריז ובלונדון".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו