יישב בירושלים? מינוי השגריר הסעודי לרשות הפלשתינית מעורר סערה חדשה

סימן שאלה בנוגע למקום מושבו של השגריר הסעודי הראשון לרשות הפלשתינית • שר החוץ אלי כהן: "האם יהיה גורם פיזי שיישב בירושלים? את זה אנחנו לא נאפשר" • דבריו צוטטו בהרחבה בכלי תקשורת במפרץ הפרסי שדיווחו כי ישראל שוללת פתיחה של נציגות סעודית במזרח הבירה

שגריר סעודיה בירדן. צילום: רשתות ערביות

מינוי השגריר הסעודי הראשון לרשות הפלשתינית עורר סימן שאלה באשר למקום מושבו.
למעשה, השגריר הסעודי בירדן, נאיף בן בנדר א־סודיירי, ישמש בשני התפקידים במקביל. את כתב מינויו הוא קיבל מצד נציג הרשות הפלשתינית בירדן, כך שהוא כנראה ימשיך להתגורר בממלכה.

הבוקר (ראשון) התראיין שר החוץ אלי כהן לרדיו 103FM והתייחס לסוגייה. "אנחנו לא מאפשרים למדינות לפתוח קונסוליות בירושלים. יכול להיות שיהיה נציג שייפגש עם גורמים ברשות. האם יהיה גורם פיזי שיישב בירושלים? את זה אנחנו לא נאפשר".

"את זה אנחנו לא נאפשר". שר החוץ אלי כהן, צילום: אורן בן חקון

אלא שדבריו של שר השר צוטטו בהרחבה בכלי תקשורת במפרץ הפרסי וסוכנויות הידיעות "רויטרס" דיווחה בעקבות כך כי ישראל שוללת פתיחה של נציגות סעודית במזרח הבירה. "מר כהן, פלשתין היא מדינה חברה בליגה הערבית וסעודיה לא צריכה לתאם איתך", הגיב על כך הפרשן הבחרייני הבכיר, עבדאללה אל־ג'ונייד.

בלי ללחוץ ידיים: ביידן נפגש עם בן סלמאן בסעודיה // הטלוויזיה הסעודית

בהקשר זה, יש לציין כי פתיחת קונוסליה סעודית במזרח ירושלים עלולה לסבך את ישראל מבחינה דיפלומטית דווקא עם ירדן, שם המלך נחשב לאפוטרופוס של המקומות הקדושים לאסלאם ולנצרות. מזה שנים שקיים חשש בקרב הירדנים שהסעודים שואפים לכרסם במעמדם בירושלים, העיר השלישית בקדושתה לאסלאם הסוני. כך שמדובר בסוגייה מורכבת ורגישה מכל בחינה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר