ישפיע על הסכם עם ישראל? סעודיה מינתה שגריר ברשות הפלשתינית

שגריר סעודיה בירדן נאיף סודירי יכהן כשגריר ברשות, וגם כקונסול הכללי בירושלים • הצעד מגיע על רקע הדיווחים על הסכם נורמליזציה

שגריר סעודיה בירדן הגיש את כתב האמנה שלו בקונסוליה בירושלים . צילום: רשתות ערביות

סעודיה ממנה שגריר ברשות הפלשתינית, כך הכריזה היום (שבת) שגרירות סעודיה בעמאן, ירדן.

בטקס שנערך במתחם שגרירות הרשות הפלשתינית בירדן, הגיש השגריר הסעודי המיועד, נאיף סודירי, את כתב ההאמנה לדר מג'די ח'אלדי המשמש כיועצו המדיני של אבו מאזן. מהצד הפלשתיני נכח במעמד המיוחד גם השגריר הפלשתיני בירדן.

לאחר טקסי הגשת כתב ההאמנה , דנו סודירי והנציגים הפלשתינים "ביחסים בין שני הצדדים ובדרכים לחיזוקם בכלל התחומים".

השגריר, שמונה ישמש גם כקונסול הכללי בירושלים, ונמסר כי הוא לא יפעל משטחי הרשות ולא יגור בהם אלא יעבוד ככל הנראה מירדן.

סודירי תואר כ"שגריר הסעודי הראשון שמונה לייצג את הממלכה בשטחי הרשות הפלשתינית". ההחלטה הסעודית לשדרג את היחסים עם הפלשתינים נראית כמו ניסיון של הממלכה לרצות את הנהגת הרשות הפלשתינית והעומד בראשה אבו מאזן, לנוכח הדיווחים המתרבים בעת האחרונה על מהלכים דיפלומטיים שנרקמים בדרך לעסקה אפשרית בין סעודיה – ארה"ב- ישראל.

בלי ללחוץ ידיים: ביידן נפגש עם בן סלמאן בסעודיה // קרדיט: הטלוויזיה הסעודית

כעת, השגריר הסעודי בירדן יישא למעשה בשני כובעים, וייצג את ארצו גם ברשות הפלשתינית, צעד שעשוי לשגר איתות חיובי מסעודיה לפלשתינים ולהרגיע במידת מה את החשש ברמאללה מפני "הליכה להסכמי נורמליזציה שבחסותם יש התעלמות מהסוגייה הפלשתינית".

המהלך הדרמטי שנקטה סעודיה למינוי שגריר ראשון מטעמה לרשות הפלשתינית מגיע ברקע ההיערכות למפגש פסגה משולש שייערך במצרים בשבוע הבא ובו ישתתפו יו"ר הרשות אבו מאזן, נשיא מצרים עבד אלפתאח אסיסי, ומלך ירדן עבדאללה השני.

יו"ר הרשות אבו מאזן, צילום: GettyImages

השגריר הפלשתיני בקהיר, דיאב א-לוח אמר כי מדובר בביקור רשמי בהזמנת נשיא מצרים וכי המפגש יעסוק בהתייעצויות סביב כמה סוגיות במישורים האזורי, הערבי והבינ"ל. "זהו ביטוי לשיתוף הפעולה הרצוף והקבוע בין המנהיגים בניסיון לאחד עמדות בין שלושתם כדי להתמודד עם המהלכים המדיניים והאזוריים, וכן לעבוד על הדרכים לסיום סבלו של העם הפלשתיני ולהשגת זכויותיו הלאומיות והחוקיות להקמת מדינתו העצמאית והריבונית שבירתה ירושלים", אמר.

ח'אלדי, יועצו של אבו מאזן הודה לסודירי ואמר כי "זהו צעד חשוב שיחזק את הקשרים האיתנים בין שתי המדינות ושני העמים". עוד ציין כי "מדינת פלשתין, עמה והנהגתה מעריכים את עמדת הממלכה ותמיכתה בסוגייה הפלשתינית בזירה הבינלאומית, וכי עותק כתב ההאמנה המקורי יועבר בקרוב ליו"ר הרשות.

סודירי מצידו הודה למלך סלמאן וליורש העצר מוחמד בן סלמאן על המינוי ואמר בהצהרות לתקשורת כי "זהו צעד חשוב שיהיו לו השלכות שיועילו לאחינו בפלשתין, ושיסדיר את קשרינו וייתן להם אופי רשמי בתחומים המדיניים הכלכליים והחברתיים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר