הדוב, המטוס וראש הממשלה: עיראק סוערת בעקבות תקרית ביזארית

דוב שהוטס לעיראק מדובאי השתחרר בבטן כלי הטיס וגרם לבהלה ועיכוב הטיסה • ראש ממשלת עיראק קרא לפתוח בחקירה והכריז על מאבק בייבוא חיות טרף למדינה

מטוס של חברת עיראקי איירווייס . צילום: רויטרס

תקרית ביזארית מסעירה את עיראק: ראש ממשלת עיראק, מוחמד שיאע א-סודאני, הורה לרשויות לחקור את האירוע במסגרתו דוב שאמור היה להיות מוטס למדינה השתחרר בבטן מטוס נוסעים בדובאי וגרם לבהלה בשדה התעופה.

אל-סודאני ביקש מהפרלמנט לקדם חקיקה שתקשה על הבאת חיות ט רף לשטחה של המדינה, תופעה שהפכה נפוצה יחסית בקרב האליטה הכלכלית של הבירה בגדד. בעקבות התקרית יצאה משטרת בגדד בקריאה לאזרחים לדווח על חיות טרף וחיות אקזוטיות המוחזקות בשטחה של הבירה.

דובאי: דוב משתולל בתא המטען של מטוס עיראקי


התקרית התרחשה ביום שבת כשדוב מסוג של פורט על ידי רשויות שדות התעופה הצליח להימלט מהארגז בו הוחזק בבטן מטוס נוסעים של חברת התעופה "עיראקי אירליינס". שדה התעופה נאלץ להזעיק מומחה להתמודדות עם בעלי חיים מסוכנים שהצליח להרדים את בעל החיים והוא נלקח למקלט לחיות פרא.

בשדה התעופה סירבו להתייחס למקרה, שגרם לעיכובה של הטיסה ועוד כמה טיסות נוספות ולפניקה בקרב נוסעי המטוס. בחברת ניסו להסתיר תחילה את העובדה כי הדוב הוטס לעיראק וטענו כי הוא הוטס ממנה ליעד לא ידוע, אך בכיר בחברה סיפר לכלי תקשורת מקומי כי יעדו של הדוב אכן היה עיראק, כחלק מהסחר הגדול בחיות אקזוטיות במדינה.

בשנת 2018 השתחרר דוב גריזלי, מין היליד בצפון אמריקה, השתחרר בעיר בצרה בדרום עיראק ויצא לטיול ברחובות העיר. אזרחים המומים הצטלמו עם בעל החיים המסוכן שנתפס לבסוף והובא לגן החיות בבגדד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר