דוברו של אבו מאזן על הפעילות בג'נין: "לא ניכנע עד שהכיבוש יובס"

נביל אבו רודיינה קרא לקהילה הבינלאומית לשבור שתיקה ולפעול מייד כדי "לאלץ את ישראל לעצור את התוקפנות נגד העם הפלשתיני" • בד בבד, החמ"ל המשותף של הפלגים בעזה קורא למתנגדים להתעמת נגד צה"ל: "ללמד את האויב לקח"

תקיפות צה"ל בג'נין. צילום: איי.אף.פי

החמ"ל המשותף של הפלגים בעזה, שבו נמצאים חמאס והג'יהאד האסלאמי, הודיע הבוקר (שני) כי "ההתנגדות בכל הזירות לא תרשה לאויב לרדוף את אנשינו בג'נין ולהפריד אותם. החמ"ל המשותף עוקב אחר התוקפנות בג'נין. אנחנו קוראים לכל פלגי ההתנגדות בג'נין ובמחנה הפליטים שלה להתעמת באופן מאוחד".

הפלגים מדגישים כי המשך אופי הלחימה ישפיע על תגובתם הצפויה. "אנחנו קוראים לבני עמנו בכל הערים והכפרים ובמיוחד במחנות הפליטים מסביב לג'נין להתעמת, ולתמוך בג'נין וללמד את האויב לקח. אנחנו קוראים לאנשי ההתנגדות בכל הזירות להיערך להגיב על התוקפנות במצב שהכיבוש יחליט להמשיך את הפשע שלו ולהרחיב את התוקפנות שלו".

תיעוד: תקיפה מהאוויר בג׳נין לאור יום // קרדיט: רשתות ערביות

מוקדם יותר הלילה, הוציא ראש הלשכה המדינית בחמאס איסמאעיל הנייה הודעה שבה נכתב: "אנחנו קוראים לאנשינו בכל רחבי הגדה לעמוד לצד ג'נין ולהגן על אנשיה ולסכל את תוכנית האויב. הדם בג'נין יקבע את טבע השלב הבא בכל המסלולים. עמנו והתנגדותו בכל מקום ידעו להגיב על התוקפנות הברברית הזו".

צה"ל בג'נין, הבוקר, צילום: איי.אף.פי

נביל אבו רודיינה, דוברו הרשמי של יו"ר הרשות הפלשתינית, אמר הבוקר כי "מה שממשלת הכיבוש הישראלי מבצעת בעיר ג'נין ומחנה הפליטים שלה הוא פשע מלחמה חדש נגד עמנו חסר ההגנה. העם הפלשתיני לא ייכנע ולא יניף דגל לבן ויישאר איתן על אדמתו בעימות מול התוקפנות האכזרית הזו עד שהכיבוש יובס".

בהמשך לכך, הדובר "הצדיע לעמנו הפלשתיני במחנה ג'נין ובכל הערים והכפרים ובמחנות הפליטים על עמידתם האיתנה מול הכיבוש".

כניסה קרקעית של כוחות צה"ל לג'נין, צילום: רויטרס

הוא הוסיף כי "כל הפשעים שמבצעת ממשלת הכיבוש והמתנחלים הטרוריסטים שלה, לעולם לא ישיגו ביטחון ויציבות עבורם. אלא אם העם הפלשתיני ירגיש בהם". לבסוף, אבו רודינה קרא לקהילה הבינלאומית לשבור שתיקה ולפעול מייד כדי "לאלץ את ישראל לעצור את התוקפנות נגד העם הפלשתיני".

מקורות מסרו לרשת אל־מיאדין הלבנונית כי "השתתפות הטנקים בתוקפנות על ג'נין תעביר את המערכה לכיוון תרחיש שונה לגמרי שלא נוגע לג'נין אלא לכל הזירות". עם זאת, בצה"ל מדגישים כי אין טנקים בשלב זה בפעולה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר