איראן חשפה היום (חמישי) טיל בליסטי תחת השם "חייבר" (Khaibar), כך פורסם בסוכנות הידיעות האיראנית "IRNA". מדובר בדור הרביעי של הטיל מסוג "ח'וראמשהר" (על שם העיר האיראנית) שפותח לראשונה ב-2017. הטיל מסוגל להגיע לטווח של 2,000 ק"מ והוא בעל ראש נפץ במשקל של 1,500 ק"ג.
בטהרן הרחיבו לאחרונה את תוכניות הטילים בליסטיים, זאת על אף התנגדותה של ארצות הברית ודאגתן של מדינות רבות באירופה. ברפובליקה האסלאמית טוענים כי התוכנית היא הגנתית בלבד והיא מיועדת להרתעה.
🚀 #IRAN Khorramshahr 4 (Khyber) missile was unveiled. This liquid fuel missile, which is made by the Ministry of Defense and Armed Forces Support, has a range of 2000 km and the weight of its warhead is 1500 kg. The warhead of this missile, with a length of about 4 meters, is… pic.twitter.com/yOkV6D0cUX
— Middle East Observer (@MEO_Analysis) May 25, 2023
"הטיל הבליסטי החדש של איראן והמוצר האחרון של ארגון התעשיות האוויריות של משרד ההגנה בטהרן נחשף היום בטקס בהשתתפות שר שר ההגנה אמיר חתאמי", נכתב בסוכנות הידיעות האיראנית.
"התפתחויות שליליות באופק"
כזכור, לפני יומיים הרמטכ"ל רא"ל הרצי הלוי נשא נאום בכנס הרצליה באוניברסיטת רייכמן, בצל מבצע מגן וחץ שהסתיים לפני כשבועיים והמתיחות השגרתית בגזרות השונות. הרמטכ"ל התייחס בנאומו גם למערכה האסטרטגית מול איראן, שפרטים עליה נחשפו אתמול ב"ישראל היום".
"אנחנו מסתכלים על איראן דרך שני היבטים - הגרעין והאיום האזורי. איראן בגרעין התקדמה בשנים האחרונות בהעשרת האורניום יותר מאי פעם", הדגיש הרמטכ"ל את חומרת המצב והוסיף איום מרומז - "אנחנו בוחנים מאוד מקרוב גם את התחומים האחרים בדרך ליכולת גרעינית ומבלי להיכנס לפרטים אני אומר שיש התפתחויות שליליות אפשריות באופק שיכולות להביא לפעולה".
הרמטכ"ל הרצי הלוי: "איראן התקדמה לגרעין, יש התפתחויות באופק שיכולות להביא אותנו לפעולה" // צילום: "גו-לייב"
לאחר נאום הרמטכ"ל, השיב בכיר איראני לדברים עוד באותו בערב בראיון לרשת אל-ג'זירה הקטארית. "פגיעה במתקני הגרעין שלנו משמעותה הצתת מלחמה נרחבת שישראל תישא באחריות שלה. ישראל מנסה להצדיק את ההתקפות שלה בסוריה וחוששת שדמשק תחזק את מערכות ההגנה האווירית שלה בסיוע של איראן".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו