דיווחים בסוריה על תקיפה ישראלית שהובילה למותם של שני חיילים סורים: תקיפה נרחבת התרחשה הערב (ראשון) בשדה התעופה הצבאי שעריאת במחוז חומס.
גורם בצבא סוריה מסר לרשת סאנא כי בסביבות השעה 18:23 ישראל תקפה אווירית מכיוון לבנון נמל תעופה צבאי בשם א-שעיראת באזור חומס ומערכות ההגנה הופעלו והפילו את רוב הטילים". לפי הגורם, התקיפה הובילה לשני חיילים סורים הרוגים ושלושה חיילים פצועים, ונזק חומרי.
דיווחים בסוריה: ישראל תקפה באזור חומס // צילום: רשתות ערביות
על פי הדיווח של המרכז הסורי לזכויות האדם, ארגון אופוזיציה שמרכזו בבריטניה, התקיפה התמקדה בין היתר בעמדות של ארגון הטרור הלבנוני חיזבאללה.
נוסף לכך, מקורות מסרו לרשת אל-ערביה הסעודית כי התקיפה הישראלית באזור חומס התמקדה במשלוח נשק איראני בנמל התעופה הצבאי. במסגרת זאת, הותקפו מסלול נחיתה בשדה התעופה הצבאי וסוללת נ"מ של צבא אסד. לפי הדיווח, התקיפה על סוללת הנ"מ הובילה למות שני החיילים הסורים.
מערכות ההגנה הופעלו
מוקדם יותר, תחנת רדיו המזוהה עם המשטר הסורי דיווחה כי מערכות ההגנה האווירית הופעלו כדי ליירט כמה מהטילים בקרבת נמל תעופה בדרום-מזרח חומס.
בה בעת, המרכז הסורי לזכויות אדם דיווח כי הפיצוצים התרחשו באזור נמל התעופה הצבאי א-שעיראת באזור חומס. לפי הדיווח, מדובר בתקיפה ישראלית על אתרים באזור, שבהם נמצאות מיליציות פרו-איראניות וחיזבאללה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו