סיביר: כלבלב בן 18 אלף שנים נמצא בקרח

גופת גור פרהיסטורי נחשפה על ידי מדענים רוסים כשהיא במצב שימור חסר תקדים ביחס לגילה • החוקרים סבורים כי מדובר בגזע קדום של כלב מבוית או זאב

הגור העתיק שנתגלה בקרח // צילום :איי.פי // הגור העתיק שנתגלה בקרח // צילום :איי.פי

מדענים רוסים הציגו היום (שני) את גופתו של כלבלב פרהיסטורי שקפא במשך 18 אלף שנים במזרח סיביר. הגור נמצא בתוך גוש של בוץ קפוא סמוך לעיר יאקוטסק.

מצב השימור המצויין של הגור הפתיע את החוקרים, שרגילים לממצאים שמורים היטב בשכבת כפור העד של סיביר, אך לא ברמה הזו, כשפרוותו, שיניו, שפמו ואפילו הריסים של הכלבלב נמצאו שלמים על גופו. 

"זה מדהים. הגפיים שלמות לגמרי, הפרווה, האף, אפילו החניכיים, אנחנו גם יכולים לקבוע בוודאות שמדובר בגור ממין זכר", מספר ניקולאי אנדרוסוב, מנהל מוזיאון ארצות הצפון שם מוחזקים שרידי בעלי החיים הפרהיסטוריים שנמצאו בסיביר. 

גופת הכלבלב שנמצא בסיביר // צילום: איי.פי

מה שמרתק את החוקרים היא העובדה כי קשה לקבוע האם מדובר בגזע קדום של כלב מבוית או בזאב פראי, ככל הנראה, מעריכים המומחים, מדובר בשלב כלשהו של ביות הכלב, הקדום ביותר והשמור ביותר בו נתקלו חוקרים. 

בדיקות גנום שבוצעו באמצעות DNA שנלקח מהגופה הקטנטנה טרם הניבו תוצאה חדש משמעית לגבי המין הביולוגי אליו שייך הגור ובמכון המחקר הרוסי ביאקוצק נערכים לסבב בדיקות שלישי שעשוי לשפוך אור על התעלומה. 

בשנים האחרונות, ככל הנראה כתוצאה מתהליך ההתחממות הגלובלית, חוקרים בסיביר מוצאים יותר ויותר שרידים פרהיסטוריים של בעלי חיים בכפור העד המפשיר. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר