איך הייתם מגיבים אם הייתם שומעים דפיקות על הדלת באמצע הלילה? למזלו של חתן פרס נובל לכלכלה, פול מילגרום, הפעם הבשורות היו בהחלט טובות מאוד. בזמן שוועדת הפרס ניסתה לתפוס את מילגרום ולמסור לו על הזכייה, חתן הפרס הטרי ישן בביתו ולא ענה לטלפונים שקיבל. כאן התגייס לעזרה שכנו ושותפו למחקר, רוברט וילסון.
צילום: אוניברסיטת סטנפורד
לפי תיעוד ממצלמות האבטחה שפרסמה אוניברסיטת סטנפורד בחשבון הטוויטר שלה, נראים וילסון ורעייתו דופקים על דלתו של מילגרום, וקוראים בשמו בניסיון להעיר אותו משנתו.
לאחר שהוא ענה לאינטרקום, סיפר לו וילסון: "זכית בפרס נובל. הם מנסים להשיג אותך אבל ללא הצלחה. כנראה שאין להם את מספר הטלפון שלך". מילגרום ההמום נשמע ממלמל "וואו, אוקיי" תוך כדי שהוא מנסה לעכל את הבשורה הלא צפויה.
מילגרום, 72, ו-וילסון, 83, שני פרופסורים באוניברסיטת סטנפורד, זכו בפרס בעקבות שיפורים שיצרו לתיאוריית המכרזים ולחידושים בשיטת המכירות הפומביות.

"זוכי פרס נובל השנה לא רק שהבהירו איך עובדים מכרזים ולמה המשתתפים בהם מתנהגים בדרך מסוימת, אלא השתמשו גם בתגליות התיאורטיות שלהם להמציא פורמטים חדשים לחלוטין של מכרזים למכירה של מוצרים ושירותים", נאמר בהודעת הוועדה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו