נעמי, הזמרת ואחות בית החולים מקופנהגן, הותקפה אתמול (ראשון) בשנית – הפעם מחוץ לביתה, לאחר שתפסה אישה שתולשת את דגל ישראל שתלתה ליד הדלת. "כתבתי על לוח קטן ליד הכניסה 'Love Israel' באותיות ורודות", היא מספרת ל"ישראל היום". "תליתי אותו רק לפני כמה שעות – ואז שמעתי מישהו זורק אותו לרצפה".
נעמי רצה החוצה בעקבות הרעש, וראתה אישה שמתרחקת מהמקום. "רצתי אחריה והתחלתי לצלם אותה, כי לא ידעתי אם זו מישהי מכריסטיאניה או מישהי אחרת. ואז היא פשוט תקפה אותי – בעטה בי, ניסתה לתלוש לי את השיער, ובשלב מסוים אפילו הרימה סלע ואיימה לזרוק אותו עליי". לדבריה, בהקלטה נשמעת התוקפת אומרת בגלוי שתקפה אותה.
הפעם השניה החודש: נעמי, יהודייה מדנמרק הותקפה על רקע אנטישמי // ללא קרדיט
נעמי מיהרה להזעיק את המשטרה, אך לדבריה, גם הפעם נתקלה ביחס מזלזל מצד השוטרים. "כשהם הגיעו, הם פשוט אמרו לי שאני כנראה 'מאוד אוהבת את ישראל אם יש לי דגלים', ושאלו אם 'חשבתי על איך זה גורם לאחרים להרגיש'. הם גם אמרו שאני בטח פרנואידית", היא אומרת בכאב. "הם דיברו אליי בצורה מתנשאת ומזלזלת, הביטו בי כאילו אני משוגעת. ואז הם גם אמרו ש'הגיוני שהיא תקפה אותך אם צילמת אותה', ושזה היה בכלל 'הגנה עצמית'".
לדבריה, התחושה שנותרה בה קשה: "לא רק שתקפו אותי פיזית שוב, גם המערכת מתייחסת אליי כאילו אני הבעיה".
לפני כשבועיים, העידה נעמי בראיון ל"ישראל היום" כי עברה תקיפה חמורה באזור כריסטיאניה בקופנהגן, לאחר שנסעה על קורקינט כשדגל ישראל כרוך סביבה. אז, קבוצה של גברים קראה לה "רוצחת ילדים", ירקה עליה, חנקה אותה וניסתה לקרוע את הדגל מעל גופה – לעיני עשרות עוברי אורח. גם אז, המשטרה לא שאלה אם נפגעה, אלא מדוע נשאה את הדגל. כעת, אחרי תקיפה נוספת, נראה שנעמי ממשיכה לשלם מחיר כבד רק על עצם היותה יהודייה גאה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו