פרשת הצעירות שירקו על אזרח ישראלי באירלנד ממשיכה להכות גלים במדינה, כשכלי התקשורת האיריים חשפו את זהותן של התוקפות, שגידפו את תמיר אוחיון לאחר שגילו כי היה לוחם בצה"ל באמצעות הרשתות החברתיות.
כפי שפורסם בעיתון "אייריש טיימס", השתיין הן זנה אסמעיל, אזרחית לבנונית שיקבלה תושבות זמנית במדינה בעקבות לימודים לתואר שני ולנה סיל, אקטיביסטית ופוליטיקאית שנכשלה מלהיבחר למועצה המקום של העיר דן לירי, בה התרחשה התקרית.
View this post on Instagram
סיל מגדירה את עצמה כ"אמנית רב תחומית, דוגמנית ופעילה פוליטית" וחברה במפלגת "אנשים לפני רווחים", חלק מהשמאל במדינה. איסמעיל מחזיקה בתואר שני מיונברסיטי קולג' בדבלין, האחד המוסדות היוקרתיים במדינה ועברה בעבר עבור ענקית הרשת טיקטוק. בסרטון נראו השתיים כשהן מגדפות את אוחיון, אומרות לו כי הוא אינו רצוי באירלנד ואיסמעיל אף הגדילה לעשות וירקה על האזרח הישראלי, שהגיע למדינה לצרכי עבודה.
הגרדה שיוכנה, משטרת אירלנד, הודיעה כי היא חוקרת את התקרית וכינתה אותה "התפרעות במקום פרטי ותקיפה". ראש העיר של דן לירי, בה התרחשה התקרית המכוערת, תקף בחריפות את הצעירות שביצעו את המעשה.
"ההתנהגו תהזו היא מלאת שנאה וילדותית. זו פשוט טעות מהיסוד, ותנו לי לקרוא לזה מה שזה באמת, זו אנטישמיות", אמר ראש העיר ג'ים אולירי, חבר במפלגת פינה גייל מהמרכז הפוליטי האירי. גברת סיל כינתה את דבריו של ראש העיר "בלתי יאמנים" וטענה כי היא לא מכירה "אף אנטישמי".