חייל ארמני בזמן המלחמה עם אזרבייג'ן ב-2020. צילום: REUTERS

אחרי עשרות שנים, ארמניה הודיעה: "הגענו להסכם שלום עם אזרבייג'ן"

[object Object]

משרד החוץ של ארמניה הודיע היום (חמישי) כי טיוטת הסכם שלום עם אזרבייג'ן הושלמה מצידה וכי היא מוכנה לדון בתאריך ומיקום לחתימה על הסכם סופי.

ארמניה ואזרבייג'ן לחמו בסדרת מלחמות מאז סוף שנות ה-80, כאשר נגורנו-קרבאך, אזור באזרבייג'ן שהיה מאוכלס בעיקר בארמנים באותה תקופה, נפרד מבאקו בתמיכת ירוואן.

בספטמבר 2023, אזרבייג'ן כבשה מחדש את קרבאך בכוח, מה שהוביל לבריחתם של כמעט כל 100,000 הארמנים מהטריטוריה לארמניה.

שני הצדדים אמרו זה זמן רב שהם רוצים לחתום על אמנה לסיום הסכסוך ארוך השנים אך התווכחו על הפרטים של מה היא עשויה לכלול במשך שנים.

"הסכם השלום מוכן לחתימה. ארמניה מוכנה להתחיל בהתייעצויות עם הרפובליקה של אזרבייג'ן על התאריך והמקום לחתימת ההסכם," אמר משרד החוץ של ארמניה בהודעה.

הפיתוח הזה הוא משמעותי בתהליך השלום בין ארמניה לאזרבייג'ן, ומייצג נקודת מפנה פוטנציאלית לאחר עשורים של סכסוך. התגובה של אזרבייג'ן להודעה של ארמניה תהיה מכרעת בקביעה האם זו פריצת דרך אמיתית או רגע זמני של אופטימיות בתהליך שלום מורכב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו