אם דונלד טראמפ יסיר את תמיכת ארה"ב באוקראינה, אירופה לבדה לא תוכל למלא את הפער, הזהיר וולודימיר זלנסקי, ערב מה שיכול להיות הטיול הדיפלומטי המשמעותי ביותר שלו מאז הפלישה המלאה של רוסיה לפני שלוש שנים.
"יש קולות שאומרים שאירופה יכולה להציע ערבויות ביטחוניות בלי האמריקנים, ואני תמיד אומר לא", אמר הנשיא האוקראיני בראיון בן שעה עם הגרדיאן הבריטי במשרד הנשיאותי בקייב. "ערבויות ביטחוניות ללא אמריקה אינן ערובות ביטחוניות אמיתיות", הוסיף.
טראמפ אמר שהוא רוצה לסיים את המלחמה באוקראינה, אבל הספקנים חוששים שעסקה בתיווך ארה"ב עשויה להיות כרוכה באילוצה של אוקראינה להיכנע לדרישות המקסימליות של ולדימיר פוטין. זלנסקי אמר שהוא מוכן לנהל משא ומתן, אך רצה שאוקראינה תעשה זאת מ"עמדת כוח", ואמר כי יציע לחברות אמריקניות חוזי שיקום משתלמים ווויתורים להשקעה כדי לנסות להכניס את טראמפ.
"אלה שעוזרים לנו להציל את אוקראינה, [תהיה להם הזדמנות] לשפץ אותה, עם העסקים שלהם יחד עם עסקים אוקראינים. על כל הדברים האלה אנחנו מוכנים לדבר בפירוט", אמר.
זלנסקי ייסע לוועידת הביטחון של מינכן בהמשך השבוע, שם הוא מצפה לפגוש את סגן נשיא ארה"ב, ג'יי די ואנס, אחד העוינים ביותר כלפי אוקראינה בקרב המעגל הפנימי של טראמפ. בוועידה בשנה שעברה, ואנס, אז סנטור, סירב לפגוש את זלנסקי, והוא אמר בעבר שלא "באמת אכפת לו מה יקרה לאוקראינה, כך או כך".
זלנסקי גם מתכנן לפגוש חברים אחרים בצוות של טראמפ כמו גם סנאטורים משפיעים במינכן, אך "עדיין אין תאריך" לפגוש את טראמפ עצמו, אמר, למרות שהצוות שלו פועל לתיקון אחד. טראמפ אמר בסוף השבוע שהוא "כנראה" יפגוש את זלנסקי השבוע, וייתכן שהנשיא האוקראיני יוכל לטוס לוושינגטון ממינכן.
"אנחנו מקווים שהצוותים שלנו יקבעו תאריך ותוכנית פגישות בארה"ב; ברגע שזה יוסכם, אנחנו נהיה מוכנים. אני מוכן לכל שיחה", אמר זלנסקי לעיתון הבריטי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו