חודש לפני הבחירות בגרמניה: תקיפה אלימה שביצע אתמול (רביעי) מבקש מקלט מאפגניסטן כלפי ילדי גן העלתה את סוגיית ההגירה לסדר היום הפוליטי, ובכך, כל ארבע המפלגות המובילות בסקרים מציגות תוכניות להתמודדות עם המשבר.
המועמד המוביל בסקרים, פרידריך מרץ ממפלגת ה-CDU הימנית-מתונה ובעלת בריתה הבווארית CSU, מבטיח מהפך דרמטי. "ביום הראשון שלי בתפקיד אורה על הצבת בקרים קבועים בגבולות", הוא הכריז אתמול, בניגוד לכללי האיחוד האירופי. מפלגתו מבטיחה גם להשעות איחוד משפחות של מהגרים, להעביר את הליכי המקלט למדינות מחוץ לאיחוד האירופי ולחדש את הגירוש לסוריה ואפגניסטן.
מפלגת השלטון הנוכחית, הסוציאל-דמוקרטים (SPD) בראשות הקנצלר אולף שולץ, מציגה קו מתון יותר. למרות שהקנצלר הגיב בחריפות לאירוע האחרון באומרו "נמאס לי ממעשי האלימות האלה", מפלגתו מתנגדת לסגירת גבולות ורואה בהגירה פתרון אפשרי למשבר כוח העבודה במדינה המזדקנת.
בקצה הימני של המפה הפוליטית, מפלגת אלטרנטיבה לגרמניה (AfD) מציגה את הקו הנוקשה ביותר: פרישה מאמנות ההגירה של האו"ם, הקמת מרכזי מעצר בגבולות ובשדות התעופה, והפחתת ההטבות למבקשי מקלט למינימום. המפלגה גם דורשת גירוש מיידי של מי שהיא מגדירה כ"פושעים חמורים וקיצוניים".
מנגד, מפלגת הירוקים דוגלת במדיניות מכילה כלפי מהגרים ופליטים, תוך דרישה להגברת מאמצי הקליטה וההשתלבות. עם זאת, המפלגה מדגישה כי מי שאין לו זכות שהייה בגרמניה חייב לעזוב את המדינה תוך זמן קצר, וכי עבריינים מורשעים יגורשו לאחר ריצוי עונשם.
הבחירות יתקיימו ב-23 בפברואר, כשסקרי דעת הקהל מצביעים על מאבק צמוד בין המפלגות על רקע משבר ההגירה המחריף. סקרים שהתבצעו באחרונה הראו כי על אף המשבר הכלכלי, הסוגיה שמטרידה את הגרמנים יותר מכל היא סוגיית ההגירה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו