תיאטרון שקידם זכויות מהגרים הושבת, הסיבה? מהגרים השתלטו עליו

אחרי שנים של אירוח תערוכות ומופעים על זכויות פליטים, התיאטרון הפריזאי ״גטה ליריק״ מצא עצמו משותק על ידי 300 צעירים שפלשו למבנה • המנכ"לית: ״המרחבים שלנו לא מותאמים לזה, אבל אי אפשר לזרוק אותם לרחוב״

תיאטרון (אילוסטרציה). צילום: GettyImages

התיאטרון "גטה ליריק" המפורסם, השוכן ברובע השלישי של פריז, הודיע על המשך השעיית פעילותו עד ה-24 בינואר, בעקבות השתלטות של קבוצת מהגרים על המבנה.

ההשתלטות החלה ב-10 בדצמבר, כאשר כ-250 צעירים נכנסו למבנה. מאז, מספרם גדל לכ-300 איש. הצעירים, הטוענים כי הם קטינים חסרי משפחה, דורשים פתרונות דיור ראויים וקבועים.

משטרה בפריז (ארכיון), צילום: אי.פי.אי

"האירוניה במצב הנוכחי היא כפולה", אמרה ז'ולייט דונדייה, מנכ"לית התיאטרון. "בשנתיים האחרונות היינו מקום פתוח שקיבל את כולם, כולל אוכלוסיות במצוקה קשה. הם יכלו להגיע במהלך היום, להטעין טלפונים, להיפגש - הכל במסגרת התוכניות החינמיות שלנו. אבל אנחנו הכל חוץ ממרכז קליטה. המרחבים שלנו פשוט לא מותאמים ל-300 אנשים שחיים בצפיפות בלתי נסבלת".

התיאטרון, שהפך בעשור האחרון לאחד המרכזים המובילים בצרפת לדיון בנושאי הגירה, מצא את עצמו במצב בו התיאוריה והמציאות מתנגשות באופן דרמטי. רק בשנה האחרונה אירח המקום שורת אירועים בנושא, כולל דיונים על מקומן של נשים בגלי ההגירה ותערוכה שנועדה "לפרק דעות קדומות" על מהגרים. כעת, אותו מוסד שביקש לחנך את הציבור הצרפתי להבנה טובה יותר של תופעת ההגירה, מוצא את עצמו בעין הסערה, כשהוא נאבק בין רצונו לסייע למהגרים לבין הצורך לשמר את פעילותו התרבותית.

בתקשורת הצרפתית דווח כי רוב הצעירים שהשתלטו על המבנה כבר הוכרו כבגירים על ידי שירותי הרווחה העירוניים, בניגוד לטענותיהם. חלקם הגישו ערעור על קביעת גילם. המשטרה מגדירה את ההשתלטות כ"בלתי חוקית", אך מציינת כי האחריות לפעול בנושא היא בידי בעלי המבנה. בינתיים, עיריית פריז קוראת למדינה למצוא פתרון למשבר, תוך שהיא מביעה תמיכה במהגרים ומסרבת לבצע פינוי בכוח.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר