בני משפחת המלוכה היוונית בהלוויתו של המלך האחרון, קוסטנטין . צילום: אי.פי

לאחר 30 שנה: משפחת המלוכה היוונית לשעבר קיבלה את אזרחותה מחדש 

עשרה מבני משפחתו של מלך יוון ששלטונו הופל ב -1967 ביקשו בשבוע שעבר את אזרחותם מחדש • כעשרים שנה לאחר החלפת המשטר באתונה נשללה אזרחותם של בני המשפחה - והם הוגלו • באופוזיציה טענו כי המהלך הוא ניסיון של הממשלה להשגת אהדה

[object Object]

בני משפחת המלוכה לשעבר של יוון קיבלו מחדש את אזרחותם היוונית והבטיחו נאמנות לרפובליקה, יותר מחמישים שנה לאחר ביטול המלוכה במדינה, כך דווח אמש (שלישי).

עשרה מבני המשפחה הגולים, כולל ילדיו ונכדיו של המלך לשעבר קונסטנטין, שנפטר בשנת 2023, ביקשו אזרחות בשבוע שעבר. 

בית המלוכה היווני עמד בשלטון במדינה באופן קטוע בין 1862 עד אפריל 1967. המלך לעבר קוסטנטינוס השני עלה לכס המלוכה ב-1964, אך תקופת שלטונו התאפיינה בחוסר יציבות פוליטית שהגיעה לשיאה בהפיכה צבאית שלוש שנים לאחר מכן.

ב-1974, לאחר נפילת המשטר הצבאי, היוונים דחו את המלוכה במשאל עם. אתונה שללה ממנו את אזרחותו ב-1994 והגדירה את התנאים בהם הוא ומשפחתו יוכלו לשוב למדינה. 

בני משפחת המלוכה היוונית בהלוויתו של המלך האחרון, קוסטנטין, צילום: רויטרס

בני המלוכה, שרבים מהם מתגוררים בלונדון בשנים האחרונות בירכו על ההחלטה בהצהרה משותפת ואמרו כי "פטירתם של אביהם וסבם סימנה סוף עידן". 

עם זאת, בחירם לאמץ מחדש את שם המשפחה "De Gréce", "של יוון" בצרפתית, הכעיסה פוליטיקאים מהשמאל במדינה שטענו כי תואר האצולה אינו חוקתי. 

"שם המשפחה שהם בחרו מוכיח שהם רוצים לשמור על מיתוס", אמר ניקוס אנדרולאקיס, מנהיג מפלגת המרכז-שמאל PASOK.

בני המלוכה לשעבר ציינו כי בחירת שם המשפחה החדש היא תנאי מוקדם להחזרת אזרחותם ואמרו כי אובדן המלוכה הפך אותם לחסרי אזרחות ולבעלי מצוקה רגשית. עוד הוסיפו כי המשפחה הייתה ותהיה נאמנה ליוון. 

מלבד שם המשפחה, באופוזיציה זעמו לאור ההתאזרחות המהירה של בני המשפחה, בעוד מהגרים העובדים במדינה נאלצים לחכות עשרות שנים לתהליך, על אף עמידה בקריטריונים. בין השאר נטען כי המהלך נעשה בניסיון לצבור קולות. הממשלה השיבה לטענות ואמרה כי העניין הוא פורמלי וכי "הדמוקרטיה יכולה להגן על עצמה". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו