אירלנד צפויה לצאת לקלפי בסוף החודש, שלושה שבועות לאחר שראש הממשלה האירי, סיימון האריס, הכריז על פיזור הממשלה והליכה לבחירות בזק, זאת בטרם סיומה של כהונת הממשלה שאמורה הייתה להתרחש בחודש מארס.
מפלגת פיאנה גייל של האריס, השייכת לימין-מרכז, מתמודדת על כהונה רביעית וחסרת תקדים בהיסטוריה האירית כמפלגת השלטון של המדינה, והסקרים עד כה חוזים לה הצלחה. הדבר התאפשר לאחר קריסה דרמטית של מפלגת האופוזיציה היריבה, מפלגת השמאל הלאומנית הוותיקה שין פיין, שאיבדה יותר משליש מכוחה בסקרים בשנה החולפת.
שתי מפלגות הימין-מרכז ההיסטוריות של אירלנד, בעבר יריבות מרות, פיאנה גייל ופיאנה פויל, הובילו את כל הממשלות באירלנד במאה הנוכחית. לאחר הבחירות האחרונות נכנסו השתיים לראשונה בהיסטוריה האירית לקואליציה, והותירה באופוזיציה את שין פיין, שהשיגה הישג חסר תקדים בבחירות.
האריס, שמוכר באירלנד כ"ראש ממשלת הטיקטוק" בשל הופעותיו התכופות ברשתות החברתיות, הצליח לזרים דם חדש בגופה של מפלגת השלטון לאחר פרישתו של קודמו בתפקיד, ליאו ורדקר מוקדם יותר השנה. כעת הסקרים חוזים לפיאנה גייל הובלה עם 24 אחוזים מהקולות במדינה, בעוד השותפה לקואליציה, פיאנה פויל זוכה ל-21 אחוזים מהקולות. שין פיין, שבבחירות הקודמות זכתה ל-36 אחוזים מקולות הבוחרים, מתרסקת לפחות מ-18.
עבור ישראל אין משמעות מיוחדת לתוצאות החזויות. רוב מוחלט של מפלגות הבית באירלנד מחזיקות בעמדות אנטי ישראליות או במקרה הטוב ביקורתיות כלפי המדינה היהודית והציונות. עם זאת, חשוב לציין כי הישג או ניצחון למפלגת שין פיין היה יכול להחמיר עוד יותר את הקרע בין דבלין לירושלים, זאת משום שמפלגת האופוזיציה מחזיקה בקו אנטי ישראלי קשוח הרבה יותר מזה של מפלגות השלטון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו