משטרת שבדיה הודיעה כי בכוונתה לחקור חבלה בקווי תקשורת הנמצאים בים הבלטי בינה לבין ליטא. מדובר על חבלה המגיעה ימים ספורים אחרי חבלה בקווי תקשורת שהתבצעה בין גרמניה לבין פינלנד, גם בים הבלטי, אשר בעקבותיה פתחה פינלנד בחקירה. כעת, נראה ששתי המדינות יפתחו בחקירה משותפת לגבי נסיבות התקלה בקווי התקשורת כאשר לפי הערכות של גורמי ביטחון גרמנים ופינים, מדובר על חבלה מכוונת.
בתקשורת השבדית התפרסם כי ספינה סינית חשודה שטה בים הבלטי והייתה תחת מעקב של חיל הים של דנמרק - ונעלמה מהאזור במהירות. האונייה המדוברת יצאה בשבוע שעבר מנמל אוסט-לוגה שבמחוז לנינגרד. לפי העיתון הפיני Helsingin Sanomat, האונייה הסינית Yi Peng 3 חלפה בשני אתרי הפגיעה בכבלים זמן קצר לפני גילוי הקרעים.
כעת, עיקר החשדות מופנים לרוסיה וסין ככאלה שעשויות לבצע את החבלות בקווי התקשורת. "תקרית כזו מעוררת מיד את החשד שנגרם נזק בכוונה", אמרו היום (שלישי) שרת החוץ של גרמניה אנאלנה ברבוק, ועמיתתה הפינית אלינה ולטונן, לאחר התקלה בקווי התקשורת שבין גרמניה לפינלנד שהתגלתה אתמול.
עקב הנזק, השירותים שניתנו דרך הכבל הופסקו. כבל הסיבים האופטיים, המתפרס לאורך 1,172 קילומטרים, משדר נתונים בין הלסינקי לרוסטוק מאז 2016. "אלה לא יכולים להיות רק צירופי מקרים", אמרה שרת החוץ הגרמנית ברבוק בוורשה במפגש שרי החוץ האירופים שהתקיים השבוע. בהמשך, היא גם הזהירה מפני "נסיונות הפחדה היברידיים", תוך שהיא מציינת מתקפות סייבר, ריגול אחר תשתיות קריטיות ו"חבילות מתפוצצות". ברבוק רמזה שייתכן ורוסיה עומדת אחורי חלק מהפעולות במסגרת "לחימה היברידית".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו