ספינה טרופה ששימשה את הקריגסמרין, חיל הים הנאצי, נמשתה השבוע ממי נהר הדנובה בסרביה, לאחר יותר מ-80 שנים בהן הייתה מתחת למים.
כלי השיט, שהוצא ממי הנהר סמוך לעיירה פרהובו, הוא חלק מקבוצה של יותר מ-200 ספינות וסירות מצי הים השחור והדנובה של גרמניה הנאצית, שטובעו על ידי הצבא הגרמני הנסוג בשנת 1944, בשעה שהצבא האדום התקדם מערבה ודרומה ברחבי מזרח ומרכז אירופה. ההטבעה בוצעה בהוראתו של אדמירל םאול-ווילי זייב, שפיקד באותו זמן על הכוחות הנותרים של הקריגסמרין בזירה זו.
Avrupa'da yaşanın kuru yaz nedeniyle Tuna Nehri'nde su seviyesi düştü.
Bunun sonucu olarak 2. Dünya Savaşı'nda nehirde batan Alman savaş gemileri su yüzüne çıktı!Fotoğraf Sırbistan'ın Prahovo şehri yakınlarından.
Alman gemileri cephane dolu olduğu için nehir trafiğini ediyor. pic.twitter.com/B2wbdI3IDw— Atakan Sevgi / TrakyaBalkan (@AtakanSevgi_) August 29, 2022
על סיפונו של כל יהשיט נמצאו חלקי רובים, מקלעים, כוונות ותותח נ"מ וכן ארגזים רבים של חומר נפץ, ששימש חבלנים של הצבא הגרמני במהלך קרבות הבלימה מול הצבא האדום. הרשויות בסרביה החלו באחרונה בפינויין של הספינות, בשל סיכון שהן מהוות לעורק הספנות החשוב, בו עוברות יותר מאלף ספינות וארבות ביום.
ללא קרדיט
הרשויות מתכננות לפנות עוד 21 ספינות דומות לזו שנמשתה במהלך השבועות הקרובים, כולן ספינות של הצי הנאצי.שר התחבורה הסרבי, גורן ווסיצ', אמר כי עוד 80 ספינות יימשו ממי הנהר בשלב הבא של תהליך הפינוי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו