היהודייה שנבחרה לפרלמנט הצרפתי: "מטרתי העיקרית היא למגר את האנטישמיות"

קרולין ידן, ממפלגתו של הנשיא מקרון, ניצחה את מאיר חביב בבחירות בצרפת • היא מתחייבת: "אפחית את להבות השנאה הבוערת בחברה הצרפתית"

קרולין ידן, חברת הפרלמנט הצרפתי החדשה. צילום: אי.אף.פי

קרולין ידן (55), יהודייה ציונית, עורכת דין ותושבת פריז, היא הנבחרת החדשה בפרלמנט הצרפתי של מחוז הבחירה מספר 8. "אני שמחה בתוצאות הבחירות", אמרה. "לאורך כל הקמפיין שמתי דגש על תוכניותיי לעתיד הכוללות דאגה אמיתית לצרפת ולאזרחיה, ואני שמחה שהם נתנו בי אמון ובחרו בי כנציגתם".

עבורה זו הקדנציה השנייה כחברת פרלמנט, לאחר שכיהנה כחברה באסיפה הלאומית כנציגה מטעם מחוזות 17 ו-18 בפריז.

נשיא צרפת, עמנואל מקרון, צילום: רויטרס

ידן, חברת מפלגת הרנסנס של הנשיא עמנואל מקרון, ניצחה במערכת הבחירות את חבר הפרלמנט לשעבר, מאיר חביב, במחוז שמורכב מבוחרים בעלי אזרחות צרפתית, אך מתגוררים מחוץ לצרפת - במדינות כמו ישראל, קפריסין, יוון, טורקיה ואיטליה.

במהלך הקמפיין, לצד מסרים המופנים לכלל האוכלוסייה, הדגישה ידן את רצונה להילחם באנטישמיות והבליטה את תמיכתה המובהקת בישראל: "תמיד נלחמתי באנטישמיות, אבל מאז 7 באוקטובר ובעקבות העלייה באנטישמיות, אני מאוד מרוכזת במאבק למיגור האנטישמיות וזו אחת המטרות העיקריות שלי כחברת פרלמנט. עבורי זה גם עניין אישי, וחשוב לי להפחית את להבות השנאה הבוערת הנמצאת בחלקים מסוימים של החברה הצרפתית. אני גם עושה הכל כדי להראות לצרפתים את הצדדים הטובים של ישראל ולהראות את המדינה באור חיובי".

"היחסים חזקים"

ידן, נשואה ואם לשלושה, באה ממשפחה יהודית מסורתית ממוצא תוניסאי ופולני. תמיכתה בישראל גרמה לה גם להוביל את המחאה נגד החרם האחרון על עסקים ישראליים בתערוכת "יורוסאטורי", כשהיא טענה שהחרם לא-חוקי והגיעה לתערוכה עם דגלי ישראל.

תערוכת הנשק "יורוסאטורי", צילום: רויטרס

לדבריה, חרף המתיחות בין ישראל לצרפת באחרונה, "היחסים חזקים כבר עשרות שנים וימשיכו להיות כאלה. צרפת השתתפה בהגנה על ישראל במהלך מתקפת הטילים והכטב"מים של איראן נגד ישראל. אין ספק שהיחסים בין הנשיא מקרון לראש הממשלה בנימין נתניהו יכולים להיות טובים יותר, אבל מאז אירועי 7 באוקטובר צרפת מבינה את הלגיטימציה של ישראל להגן על עצמה".

ז'אן לוק מלנשון לאחר ניצחון "החזית העממית", צילום: אי.פי

הזעזוע הפוליטי שחוותה צרפת עם פירוק האסיפה הלאומית והבחירות האחרונות, שעלולות להוביל לאי־יציבות פוליטית בצרפת, מוכרים לה. "עדיף להימנע משינויים בממשלה לפני ובמהלך המשחקים האולימפיים", היא אומרת, "ואני גם מאמינה שהגוש הליברלי והמרכז הפוליטי חולקים ערכים דומים ויוכלו לעבוד יחד. תרחיש כזה יהיה טוב לצרפת וגם לישראל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר