המהירות בה הפוליטיקה הבריטית מצליחה להעמיד ממשלה אחרי מערכת בחירות סוערת היא מקור קנאה עבור מדינו תרבות בהן הרכבת הממשלה והעברת השלטון הן תהליך ממושך. ראש ממשלת בריטניה, קיר סטארמר קיים ביום שבת ישיבה ראשונה של הקבינט שלו במהלכה הציג כמה מהמטרות המוצהרות של ממשלת הלייבור החדשה, אחרי 14 שנים של שלטון המפלגה השמרנית.
"הייתה לי ההזדמנות לשרטט עבור הקבינט שלי מה אני מצפה מהם במונחים של סטנדרטים, תוצאות והאמון של המדינה בהם", אמר סטארמר בתום ישיבת הקבינט הראשונה. בשל הרוב המוחלט לה זכתה הלייבור בבחירות, אין כל צורך בהרכבת קואליציה או בחלוקת תיקים לשרים ממפלגות אחרות, לכן רוב השרים החדשים כיהנו בתפקידם במסגרת "ממשלת הצללים" של הלייבור עוד לפני הבחירות.
לתפקיד שר החוץ מונה דייוויד לאמי, פעיל וותיק במפלגת הלייבור וחבר פרלמנט מטוטנהאם משנת 2000. לאמי מוכר בעיקר בשל פעילות למען זכויות מיעוטים והקהילה האפריקנית בבריטניה. לאמי תמך במועמדותו של קורבין בשנת 2015 אך השתתף בעצרת נגד האנטישמיות במפלגה בשנת 2015 והתבטא נגד הרוח האנטישמית במפלגה.
אנגל'ה ריינר מונתה לסגנית ושל סטאמר ולשרת הדיוק והקהילות. ריינר מגיעה מרקע חברתי קשה ובגיל 16 נאלצה לעזוב את הלימודים לאחר שהפכה לאם חד הורית. היא למדה סיעוד ונבחרה לראשונה לפרלמנט בשנת 20015. ריינר הסתבכה בפרשיה של מכירה בלתי חוקית של בית שהיה ברשותה, אך במשטרה לא מצאו עילה לפתוח בחקירה.
שר ההגנה בממשלתו החדשה של סארמט הוא ג'ון היילי, פוליטיקאי מנוסה שנמצא בפרלמנט מאז שנת 1997. היילי ביקר בעבר את הקיצוצים הגדולים בצבא הבריטי וקרא להשקעה גדולה יותר במערכת הביטחון. היילי מיצב את עצמו כתומך בחימושה של אוקראינה נגד הפלישה הרוסית וביקר השנה בקייב במסגרת תפקידו בממשלת הצללים.
לתפקיד שרת המשפטים מונתה שבאנה מחמוד, שהייתה חברת הפרלמנט המוסלמית הראשונה שנבחרה בשנת 2020. מחמוד הביעה בעבר עמדות פרו פלשתיניות ואף פרסמה פוסט עם ההאשטג של ארגון החרם נגד ישראל. בבחירות הביסה מחומוד את אחמד יקוב, אחד המועמדים האנטי ישראלים הבולטים ביותר שהתמודדו בבחירות.
שרת האוצר החדשה שמונתה על ידי סטאמר היא רייצ'ל ריבס, כלכלנית שהפכה לאחד מהקולות הכלכליים החשובים במפלגה. ריבס ידועה בתחביבה לשיר באירועים של המפלגה ואפילו במהלך קמפיין הבחירות שלה, והיא מעריצה מושבעת של ביונסה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו