זלנסקי חושף: "תוכניות מתקפת הנגד דלפו לרוסיה לפני הקרבות"

"התכנונים שלנו למבצע ב-2023 היו על השולחן בקרמלין עוד לפני שהחלה המערכה", אמר נשיא אוקראינה • הוא גם נקב לראשונה במספר האבידות של אוקראינה במלחמה: "נהרגו לנו 31 אלף חיילים" • "יש מנהיגים במערב שפוחדים שרוסיה תפסיד, אבל השנה תהיה שנת ההכרעה במלחמה"

זלנסקי . צילום: איי.פי

נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי חשף: התוכניות של מתקפת הנגד האוקראינית שכשלה בקיץ 2023 - דלפו לרוסיה. "התכנונים שלנו למתקפה אשתקד היו על השולחן בקרמלין עוד לפני שהמתקפה החלה", אמר זלנסקי בוועידת "אוקראינה: שנת 2024", הנערכת היום (ראשון) בקייב.

זלנסקי מודיע על הדחת זלוז'ני

מתקפת הנגד האוקראינית החלה, כזכור, ביוני 2023 ונמשכה עד חודש ספטמבר. אולם, המהלך לא הצליח לשחרר שטחים משמעותיים מכיבוש רוסי.

זלנסקי בוועידת "אוקראינה: שנת 2024" בקייב, צילום: איי.פ

הסיבות שנמנו עד כה לכישלון היו העליונות האווירית הרוסית המוחלטת, קווי ההגנה המבוצרים שהספיק צבא רוסיה לחפור שעה שאוקראינה המתינה לאספקת הנשק מהמערב, ושיפור ברמת התיאום הבין-יחידתית אצל הרוסים. אולם כעת רומז זלנסקי לריגול.

"צריכים את העזרה כעת"

במסיבת העיתונאים נקב זלנסקי לראשונה גם במספר החיילים האוקראינים שנפלו במלחמה. "נהרגו לנו 31 אלף חיילים", אמר הנשיא, שלא נקב במספר האבידות הכולל (כלומר, הרוגים ופצועים שאינם יכולים לשוב להילחם). נזכיר שלפי ההערכות בארה"ב, אוקראינה איבדה לפחות 70 אלף לוחמים.

על הסיוע המערבי אמר זלנסקי: "אנחנו לא צריכים אמירות 'נתמוך באוקראינה עד הסוף'. אנחנו צריכים את העזרה כעת. יש מנהיגים במערב שפוחדים שרוסיה תפסיד".

הפצצות באוקראינה, צילום: GettyImages

על סיכויי המאמץ המלחמתי של ארצו נגד הפלישה הרוסית אמר: "השאלה אם אוקראינה תפסיד תלויה בשותפות המדינות המערביות ובאספקת הנשק. אין לנו רשות לא לנצח... פוטין בונה תוכניות עד 2030, אבל אנחנו רוצים לגמור איתו מוקדם יותר".

זלנסקי בוועידת "אוקראינה: שנת 2024" בקייב, צילום: איי.פי

זלנסקי הוסיף: "השנה הראשונה של המלחמה היתה שנת הישרדות. השנייה שנת עמידות, והשלישית תהיה שנת הכרעה, שתשפיע על גורל המלחמה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר