פעולת קומנדו אוקראיני בקרים? דובר המודיעין הצבאי האוקראיני, אנדריי יוסוב, אמר היום (חמישי) לאתר "הרומדסקה" כי כוחות קומנדו פעלו לפנות בוקר בחצי האי. לדבריו, "במקום התרחש קרב בהשתתפות כלי שיט ותעופה. כל המשימות הושלמו".
הדברים באים לאחר עדויות על ירי הלילה מאזור אולניבקה בחצי האי, סמוך לנקודה המערבית ביותר של האי. קולות הירי נשמעו הסביבות השעה 03:50.
כוחות קומנדו אוקראינים ליד קרים, הלילה | צילום: המודיעין הצבאי של קייב
אימון של כוחות הקומנדו הימי הוקראינה // צילום: משרד הביטחון הבריטי
על פי העדויות, עשרה לוחמים נחתו בשתי סירות ליד אזור ששימש לכאורה לקמפינג ופתחו באש. על פי עדויות הרוסים, נצפתה רק פגיעה אחת, שלאחריה הלוחמים חזרו אל הסירות ונעלמו בים.
בעוד מטרות הפשיטה טרם התבררו, אתמול תקפה אוקראינה סוללו תהגנה אווירית בחצי האי קרים והצליחה להשמיד לפחות משגר אחד של מערכת הנ"מ S-400, מערכת ההגנה האווירית המתקדמת ביותר בשירות צבא רוסיה.
פשיטת הקומנדו הנועזת מגיעה על רקע יום העצמאות האוקראיני שנחוג היום ברחבי המדינה. אנדריי ירמק, ראש הסגל של נשיא אוקראינה זלנסקי, כתב לרגל יום העצמאות: "האוקראינים חוו על בשרם את המחיר האנושי של סכסוך. ראינו את זה, חיינו על זה, שילמנו על זה בחיי אדם ובבתים הרוסים. לעולם לא נשכח את אלה שעמדו לצידנו ברגעים האלה. הגיע הזמן שמנהיגי העולם יעשו את הצעד הבא ביחד, ויישמו תכנית שלום שתאפשר לאוקראינה לחגוג בשנה הבאה לא רק את העצמאות שלנו, אלא גם את החופש שלנו, שאנו עמלים קשה עבורו".