מעל 16 מיליון נדבקים בעולם בקורונה

המגפה לא מפסיקה • לפי הנתונים של אוניברסיטת ג'ון הופקינס, מתו מהנגיף יותר מ-644 אלף בני אדם • 9.26 מיליון החלימו • תמונת מצב עולמית

צילום: איי.אף.פי - ארכיון // מספר הנדבקים ממשיך לעלות

נגיף הקורונה ממשיך להתפשט: לפני נתוני אוניברסיטת ג'ון הופקינס בארצות הברית, הלילה (ראשון) חצה מספר הנדבקים העולמי את רף ה-16 מיליון והוא עומד עתה על 16,046,986 בני אדם.

התפשטות הקורונה בעולם // צילום: רויטרס+ גיל קרמר // עריכה: עדן בראל

עוד עולה כי מעל 644 אלף בני אדם מתו כתוצאה מהנגיף או סיבוכיו. מבחינת החלוקה למדינות, ארצות הברית ניצבת במקום הראשון עם מספר הנדבקים והמתים הגבוה ביותר, במקביל לעלייה משמעותית במספר הנדבקים היומי שעבר את רף ה-70 אלף בארבעת הימים האחרונים.

אחריה ברשימת המדינות עם כמות הנדבקים הגבוהה ביותר נמצאות ברזיל, הודו, רוסיה, דרום אפריקה, מקסיקו, פרו, צ'ילה, בריטניה, איראן, פקיסטן, ספרד, הערב הסעודית ואיטליה.

מספר הנדבקים ממשיך לעלות // צילום ארכיון: איי.אף.פי
מספר הנדבקים ממשיך לעלות // צילום ארכיון: איי.אף.פי

ארצות הברית גם ממשיכה להוביל את רשימת המדינות עם כמות האבדות הגדולה ביותר. בחלוקה למקומות עם מספר הנדבקים הגבוה ביותר נמצאת סאו פאולו שבברזיל עם 479,481 מקרים מאומתים, מדינת קליפורניה עם 446,452, מדינות פלורידה, ניו יורק, טקסס, מהאראשטרה בהודו, אנגליה והעיר מטרופוליטנה בצ'ילה ומוסקבה ברוסיה.

מספר המחלימים ברחבי העולם עומד על יותר מ-9 מיליון בני אדם. בראש הרשימה נמצאת ברזיל עם 1.7 מיליון, אחריה ארצות הברית עם 1.2 מיליון, הודו עם 885 אלף, רוסיה עם 596 אלף מחלימים צ'ילה ומקסיקו. הנתונים בסין, שם התפרץ הנגיף עומדים על 86,381 נדבקים, 80,410 מחלימים ו-4,652 מתים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר