עד לפני שבוע, העיירה ליטון שממוקמת כ-150 ק"מ צפונית-מערב לונקובר הייתה קהילה קטנה שמנתה כמה מאות תושבים עד שהגיע גל החום והמקום הכפרי הפך למוכר לאחר שרשם שיא בן 80 שנה כאשר נמדדו 49.6 מעלות במשך שלושה ימים רצופים.
עם זאת, בשני נודע כי האש אשר פרצה באחד היערות של האזור והתפשטה למרכז העיירה לא הייתה בהכרח תוצאה של גל החום ההיסטורי, כך לפחות סבורים צוות החוקרים שבודק את הדבר.
"יש חשד שהוא נגרם על ידי בני אדם, אך הסיבה הספציפית הזו עוד נותרה לקבוע", הסבירה קצינת המידע לכבאות אריקה ברג ביום ראשון, תוך שציינה כי הערכה היא שהשריפה יצא לפועל מתוך העיירה עצמה. עד כה נמצאו שתי גופות של תושבי המקום אשר רובם כבר פונה בטרם האש התפשטה.
האש במקום החלה ביום רביעי האחרון ונכון לאמש, היו כ-180 מוקדים פעילים ברחבי המחוז בעוד שכוחות הכיבוי עשו את דרכם לאזור על מנת לסייע במאמץ לבלום את ההתרחבות של השריפות. כאלף תושבי ליטון וסביבותיה נמלטו מהאזור לאחר שקיבלו התראה של 15 דקות. חבר פרלמנט אישר כי "90 אחוז מהמקום הלך", לפי דיווח של הסי.בי.סי, תאגיד השידור הקנדי.
במקביל,גל החום פוקד גם את צפון מערב ארה"ב: אורגון ספרה עד כה 95 מתים בעוד שמספר מדינות נוספות שברו שיאים במזג האוויר עם טמפרטורות של 48 מעלות בפורטלנד, 42 בסיאטל ו-38 מעלות במונטנה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו