כוחות הביטחון בטורקיה הודיעו היום (חמישי) כי עצרו אזרח אוזבקי בחשד שתכנן מתקפת טרור משולבת על כמה מוסדות יהודיים במדינה, בהם בתי ספר ובתי כנסת בעיר איסטנבול.
ממשטרת איסטנבול נמסר שהחשוד, עבדולמליק א., התבקש לבצע מתקפה בקנה מידה גדול על מוסדות יהודיים על ידי ארגון הטרור דאעש.
על פי מידע שפרסמו מקורות ביטחוניים וצוטט בעיתון "דיילי סובח", החשוד נכנס באופן חוקי לטורקיה לפני שהחל בתכנון פעולות הטרור. רשויות המודיעין עקבו אחרי התקשורת המוצפנת שלו עם מפעיליו, וכך חשפו את תוכניתו.
לטענת הטורקים, האיש עמד בקשר ישיר עם מפעילים זרים המתכננים שרשרת פיגועים גדולה יותר במקומות שונים בטורקיה ובאירופה. החשוד נתפס ברובע פאתיח באיסטנבול והועבר לידי הרשות השופטת למעצר.
לאחר חיפושים נרחבים, כוחות הביטחון מצאו את החשוד במרתף של בית דירות והוא נעצר ללא התנגדות. לא נמצאו כלי נשק או חומרי חבלה ברשותו, אך הרשויות מעריכות כי הוא התכוון לרכוש או להשיג חומרי נפץ.
בעקבות המעצר, בטורקיה הודיעו על הגברת האבטחה סביב כל המוסדות היהודיים - לא רק בעיר איסטנבול, העיר הגדולה במדינה, אלא גם בערים בורסה ובבירה אנקרה
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו