ארה"ב: בן 13 תכנן להצית בית כנסת - השופט גזר עליו שנת מבחן, אסר על שימוש ברשת ללא פיקוח – וגם "הפתיע" בעונש חינוכי

השופט באוהיו קבע כי הנער ילמד על חייו של הדיפלומט השוויצרי קארל לוץ, שמילט 62 אלף יהודים הונגרים • על הנער גם נאסר להשתמש באינטרנט ללא פיקוח

בית הכנסת שהיה יעד לתקיפה בקנטון, אוהיו. צילום: אי.פי

מבחן, קריאה: בן 13 תכנן להצית בית כנסת – בית המשפט גזר עליו בין השאר כתיבת דוח קריאה על דיפלומט שהציל יהודים בשואה.

הנער נעצר בספטמבר בחשד לתכנון התקפה על בית הכנסת בקנטון, אוהיו. הנער הודה בסעיפי האישום, והשופט גזר עליו שנת מבחן, אסר על שימוש ברשת ללא פיקוח – וגם הפיע בעונש חינוכי.

הנער נדרש לכתוב דוח קריאה על סיפורו של קארל לוץ, דיפלומט שוויצרי, שלפי ההערכות הציל מהנאצים לפחות 62 אלף יהודים הונגרים באמצעות הנפקת דרכונים.

המדליה שהנפיקה לכבודו של לוץ החברה הממשלתית למדליות ולמטבעות, צילום: החברה הממשלתית למדליות ולמטבעות

הפרשה עולה לכותרות בשעה של זינוק בתקריות אנטישמיות ברחבי ארה"ב. במחלקת החינוך הפדרלית אף פתחו בחקירה של בשש מכללות ברחבי המדינה וכן במחוז חנוך אחד בקנזס. בליגה נגד השמצה הביעו תקווה כי צעירים יפיקו לקחים מגזר הדין.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר