אגף המחקר של משרד התפוצות והמאבק באנטישמיות מפרסם דו"ח אשר בדק את התבטאויות ארגון האו"ם לקידום והעצמת נשים (UN Women) בהקשר לנשים בישראל מול הנשים בעזה, החל מה-7 באוקטובר.
המחקר מצא כי על ידי הארגון פורסמו 26 הצהרות ופוסטים בנושא הפלשתיני לעומת התייחסות דלה של שלוש פוסטים משותפים המתייחסים גם להרוגים בישראל וגם למצב בעזה. חשוב לציין כי בפוסטים משותפים אלו נעשה שימוש בהאשטג Gaza# בלבד.
בהתבטאויות אין כל גינוי נגד חמאס. יש ציטוט נתונים ממשרד הבריאות הפלשתיני, קריאה להפסקת אש מידית ועדויות של נשים פלשתיניות מעזה. לא נרשמה אף לא עדות אחת של אישה ישראלית אודות הזוועות שעברה ב-7 באוקטובר. כמו כן, הפוסטים של הארגון מלווים בתמונות מרצועת עזה בלבד, ללא תמונות מהטבח בעוטף.
שר התפוצות והמאבק באנטישמיות עמיחי שיקלי אמר בתגובה לפרסום הדו"ח: ״התנהלות מוסדות האו״ם מאז אירועי ה-7 באוקטובר מהמזכ״ל ומטה היא אות קלון לערכים האנושיים הבסיסיים ביותר. כאומה עתיקה שהביאה לעולם את עשרת הדברות ואת הציווי ״לא תרצח״ אנחנו צופים בבעתה בהידרדרות המוסרית ההולכת וגוברת של מוסד, שנולד כתוצאה מניצחון בעלות הברית נגד הנאצים והפך בחלוף שמונים שנה לאחד ממעוזי האנטישמיות הקשים ביותר. עברנו את פרעה - נעבור גם את חמינאי וגוטרש״.
"ממצאי הדו"ח מהווים הוכחה נוספת לעובדה העגומה כי יש בעולם הטייה מובנית ואהדת יתר לעם הפלשתיני יותר מאשר לזוועות שעברנו ב 7 באוקטובר" אמר צור בר-עוז, ראש אגף מחקר וקשרי חוץ במשרד התפוצות והמאבק באנטישמיות, "משרד התפוצות פועל ביתר שאת בכדי להתמודד עם תופעה זו באמצעות פעילויות הסברה נרחבות, שימור סרטוני הזוועות שחמאס ניסו למחוק לאחר השבת השחורה ועוד. במקרה זה אנו פועלים באופן נרחב כדי לשקף ברחבי העולם כי מדובר בהטייה מובהקת, וכן, בימים הקרובים נוציא עוד דו"חות שכאלו ונדרוש הבהרות מאותם ארגונים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו