תחקיר מטריד: אתר "דיווחי אמת" (Honestreporting) בארצות הברית יצא הערב (רביעי) בתחקיר קשה, שמציג כיצד צלמים של כלי התקשורת המובילים בעולם: הניו יורק טיימס, אי.פי, סי.אן.אן ורויטרס, נעו עם כוחות הנוח'בה בטבח הקשה של ה-7 באוקטובר בעוטף עזה, ותיעדו את פתיחת המתקפה האכזרית.
בין השאר, הצלמים תיעדו חטיפה של אזרחים וחיילים, לינץ' בגופה של חיילי צה"ל והשתלטות על טנק.
الصحفي حسن اصليح قرب آلية عسكرية تابعة للاحتلال: "اختطاف كل الجنود الإسرائيليين الذين تواجدوا في الدبابة". pic.twitter.com/ru5dmi0Pzy
— وكالة شهاب للأنباء (@ShehabAgency) October 7, 2023
בציוץ בטוויטר ניתן לראות פרילנסר של סי.אן.אן משדר את שריפת הטנק ולאחר מכן מתקדם עם המחבלים לתוך הרצועה. בציוץ אחר נראים כתבים אחרים זרים, מתעדים את החטיפה.
In the hours following our expose, new material is still coming to light concerning Gazan freelance journalist Hassan Eslaiah whom both AP & CNN used on Oct. 7.
— HonestReporting (@HonestReporting) November 8, 2023
Here he is pictured with Hamas leader and mastermind of the Oct. 7 massacre, Yahya Sinwar. https://t.co/S9pXeIGaFq pic.twitter.com/RmEZU5RsM8
בין הצלמים שתו
התחקיר מטריד, בעיקר לנוכח השאלה כיצד הצלמים ידעו להגיע במהירות לפתיחת מתקפת הפתע? כאשר יש לבחון אם לא ידעו על כך מראש, מה שיכל להציל חיים של רבים.
🚨 Breaking: AP, CNN, NY Times, and Reuters had journalists embedded with Hamas terrorists on October 7th massacre pic.twitter.com/B1B1N2EzXg
— Dr. Eli David (@DrEliDavid) November 8, 2023
"לסוכנות הידיעות AP לא הייתה כל ידיעה על התקפות ה-7 באוקטובר לפני שהתרחשו", אמרה דוברת הסוכנות, ניקול מאיר. "תפקידה של AP הוא לאסוף מידע על אירועים חדשותיים ברחבי העולם, בכל מקום שבו הם מתרחשים, גם כאשר האירועים האלה הם איומים וגורמים לקורבנות המונים. AP משתמשת בתמונות שצולמו על ידי פרילנסרים ברחבי העולם, כולל בעזה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו