התנועה זוחלת: לא תאמינו באיזה עיר בעולם נוסעים הכי לאט

בירת בריטניה מחזיקה בשיא לא מחמיא במיוחד - המהירות האיטית ביותר במרכזי העיר • לעומתה, מי שנמצאת בתחתית המדד עם התנועה המהירה ביותר היא לא אחרת מאשר סן דייגו • המשמעות של פקקי התנועה והנסיעה האיטית היא עלייה בצריכת הדלק וזינוק במחירים

התנועה האיטית ביותר בעולם. מונית שחורה בלונדון (אילוסטרציה). צילום: Samuel Wölfl

לונדון מחזיקה בשיא המהירות האיטית ביותר במרכז העיר - כך פורסם היום (שישי) במדד התנועה של TomTom, חברה הולנדית העוסקת בטכנולוגיית מיקום ואלקטרוניקה צריכה. המדד בוחן ומדרג ערים ברחבי העולם לפי זמן הנסיעה שלהן, עלויות הדלק ופליטת CO2 (פחמן דו-חמצני).

על פי המדד, בשנת 2022 לקח קצת יותר מ-36 דקות לנסוע 10 ק"מ בלבד ברחבי לונדון, כשהמהירות הממוצעת בעיר עומדת על כ-25 קמ"ש, אך יורדת ל-14 קמ"ש בלבד בשעות העומס.

הבאות בתור ברמת האיטיות אחרי בירת בריטניה הן בנגלור (הודו) ודבלין (אירלנד). בתחתית הרשימה - כלומר, המקום המחמיא יותר להיות בו, המעיד על קצב גבוה - נמצאות עיר החוף סן דייגו (ארה"ב), דובאי (בירת האמירות) ואמסטרדם (הולנד).

המשמעות של פקקי התנועה היא בהכרח צריכת דלק מוגברת. עם העלייה במחירי הדלק, הדבר מתורגם לנסיקה בעלות הממוצעת העולמית של 27% עבור מכוניות בנזין ו-44% עבור מכוניות דיזל.

פקקי ענק בכביש 90 בשל עומס החוזרים מחופשות באילת ובסיני (ארכיון)//אביעד בר, הערבה התיכונה

TomTom חישבה כי העלות הממוצעת עבור 10,000 קילומטרים שנסעו בהונג קונג הייתה 1,986 יורו לרכב בנזין (עלייה של 14% בשנה) ו-1,511 יורו עבור דיזל (עלייה של 22%). התוצאה הנוספת של הפקקים היא, כמובן, פליטת CO2, שמזנקת גם היא.

מדד התנועה של TomTom לשנת 2022 מכסה 389 ערים ב-56 מדינות, הנפרשות על פני 6 יבשות. הנתונים מגיעים מיותר מ-600 מיליון מכשירים מחוברים - החל ממערכות ניווט לרכב ועד לסמארטפונים. בסך הכל, עבור המדד נאספו נתונים מ-58 מיליארדי שעות נהיגה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר