שיכור ולא מיין, אלא בגלל מחלה מפתיעה

אחרי שחשבו שהוא אלכוהוליסט, ניק גילה את הסיבה לשכרות שלו • רמז: היא נמצאת בתמונה

מסתבר שלא כולם צריכים לשתות כדי להשתכר // צילום: דודו גרינשפן (אילוסטרציה) // מסתבר שלא כולם צריכים לשתות כדי להשתכר

רבים היו שמחים להשתכר בלי להוציא הרבה כסף, אך ניק האס מאנגליה רק צריך לאכול קצת צ'יפס או תפוחי אדמה בשביל להשתכר. 

ניק החל לסבול תקופה ארוכה מכאבי בטן ומכאבי ראש. בני משפחתו וחבריו התחילו לחשוש גם כי הוא משתכר פעמים רבות וכי הוא סובל מבעיית שתיה, אפילו כשלא לגם טיפת אלכוהול. אשתו סיפרה כי היו יושבים יחד לצפות בטלוויזיה ו"בסוף הערב הוא היה מתחיל להיות מבולבל, לדבר לא ברור ולנשימה שלו היה ריח של אלכוהול".

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בשל חששה כי בעלה סובל מאלכוהוליזם, היא החלה לחפש בביתם מסתור של בקבוקי אלכוהול. "החלק הקשה היה פשוט לא לבטוח בו ולפקפק בו", אמרה והוסיפה כי זה רק גרם לה להיות יותר נחושה לנסות ולהבין מה גורם לכך.

"זה היה מוזר", אמר ניק בראיון, "הייתי אוכל קצת פחמימות ופתאום הייתי מתנהג בטפשות ובגסות. כל יום במשך שנה שלמה הייתי קם בבוקר ומקיא. לפעמים זה היה נמשך כמה ימים, ולפעמים זה פשוט היה מפתיע בלי הודעה מקודמת -  'בום! אני שיכור!'".

ארוחה עתירת פחמימות הביאה לגילוי המפתיע

למרות שניק עבר בדיקות רפואיות רבות בבתי חולים, מצבו הרפואי אובחן רק לאחר שקיבל תזונה עתירת פחמימות. רמת האלכוהול בדמו זינקה ל-120 מיליגרמים לכל 100 מיליליטר דם – רמה הדומה לזו הנמצאת בדמו של אדם ששתה 7 מנות ויסקי.

ניק סובל מתסמונת נדירה בשם "סינדרום מבשלת השיכר העצמית". התסמונת גורמת לגופו של ניק להפוך פחמימות לאלכוהול.

כעת, לאחר שהתסמונת הנדירה אובחנה בגופו, ניק מקבל טיפול אנטי פטרייתי, משום שגופו מייצר שמרים שהופכים פחמימות לאלכוהול. כמו כן, הוא נדרש לתזונה דלת פחמימות. עם זה, הוא עדיין חווה השתכרויות כתוצאה מפחמימות פעם או פעמיים בחודש.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר