מגעים להודנה בסודאן: משלחות של הצבא ושל מיליצית כוחות הסיוע המהיר (RSF) הגיעו בשישי לעיר ג'דה בסעודיה על רקע יוזמה אמריקנית-סעודית להפסקת אש. שר החוץ הסעודי פייסל בן פרחאן שוחח טלפונית עם מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן על ההתפתחויות האחרונות. על פי הודעת משרד החוץ הסעודי, היוזמה נועדה בשלב הראשון להוריד את רף המתיחות.
בלינקן ובן פרחאן שוחחו בעניין אירוח המשלחות כשהמטרה היא להביא לדיאלוג ישיר בין הצדדים. הצבא הסודאני אישר כי במסגרת היוזמה נשלחה לג'דה משלחת מטעמו כדי לדון בפרטי ההודנה. מקורות מסרו לערוץ המצרי "אל־ר'ד" כי המשלחת של הצבא הסודאני כוללת שלושה קצינים ונציג של משרד החוץ הסודאני. המשלחת של מיליציית ה-RSF כללה ארבעה בכירים מטעמה, יועץ של הגנרל מוחמד חמדאן דגלו העומד בראש המיליציה, אחיו הקטן ושני חברים נוספים.
מאז פרץ העימות הצבאי בסודאן נהרגו יותר מ-500 בני אדם ואלפים נפצעו, בעוד בתי החולים קורסים מרוב עומסים ואזרחים רבים מנסים להימלט מהמדינה. בין לבין הוכרזו הפסקות אש שהופרו תוך זמן קצר על ידי שני הצדדים והקרבות בערים ובנמלי התעופה התחדשו.
העימות הצבאי פרץ באפריל האחרון על רקע סכסוך בין ראש הצבא והשליט בפועל במדינה, עבד אל-פתאח אל-בורהאן, וסגנו דגלו, העומד בראש מיליציית ה-RSF. עיקר המחלוקת נוגע ללוח הזמנים של שילוב את המיליציה בשורות הצבא, כשדגלו מתנגד לשילוב מוקדם יחסית. הוא, מצידו, טוען כי אל-בורהאן ניסה להחזיר לשלטון גורמים ממשטר אל-בשיר, שהופל ב-2019 על ידי שני הגנרלים, ולמנוע מעבר לדמוקרטיה במדינה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו