באיחור של חודש אישרו היום החוקרים הצרפתיים כי מדפי כנף המטוס שנמצאו על חוף האי הצרפתי ראוניון, שייכים למטוס הבואינג האבוד של מלזיה איירליינס בטיסה MH370 שנעלמה אחרי שהמריאה מקואלה לומפור לבייג'ין ב-8 במארס 2014 עם 239 נוסעים ואנשי צוות.
התובע הצרפתי שהיה זהיר עד אתמול אמר כי טכנאים ממפעל Airbus Defese and Space שייצר את החלק עבור בואינג בספרד, זהו אחד משלושת המספרים הסידוריים שהיו טבועים על המדפים כשייכים למטוס האובד. "לכן אפשר לאשר בוודאות שהמדפים שנמצאו ב-29 ביולי הם מהמטוס שנעלם", אמר התובע בהודעה רשמית.
לפני כחודש נמצא על חופי האי ריאוניון שבאוקיינוס ההודי מדף מטוס (חלק ממערכת ההיגוי של המטוס, הכלול בכנף), כ-600 ק"מ מזרחית למדגסקר. כבר ממבט ראשון היה ניתן לומר במידה רבה של ביטחון כי הכנף שייכת למטוס בואינג 777.
היות והמטוס המלזי בטיסה MH370 הוא היחיד מדגם זה שנעלם, היה ברור מלכתחילה שהפרשה, ככל הנראה, באה על סיומה.
נציגי מלזיה איירליינס וחוקרים ממטה החיפושים האוסטרלי עשו את דרכם אל האי הקטן שליד מדגסקר כדי לבחון את המדפים הייחודיים למטוס 777 שצילומיהם כבר הופצו בכל העולם.
מציאת השרידים מחקה באחת שורה של השערות לגבי גורל המטוס, ובהן האפשרות שהוא נחת ברוסיה או בצפון קוריאה ונוסעיו הועלמו. לדברי סגן ראש ממשלת אוסטרליה, "יש הרבה תיאוריות הזויות, אבל עכשיו האפשרות היחידה היא שהמטוס צלל למעמקי האוקיינוס ההודי". לדבריו, משפחות הנספים יוכלו עתה בוודאות לסגור מעגל ולזכות במידה מסוימת של הקלה. בינואר השנה הכריזה ממשלת מלזיה רשמית על אובדן המטוס כתאונה, ואמרה כי 239 הנוסעים ואנשי הצוות שהיו עליו מוכרזים כמתים.
עבור משפחות הנוסעים זוהי בכל זאת סגירת מעגל – הידיעה הברורה כי יקיריהם נספו. אבל, גם היום, נותרה השאלה העיקרית: למה נפל המטוס המלזי? ללא מענה, וכל האפשרויות עדיין פתוחות: תקלה טכנית, טעות אנוש, חבלה מכוונת מצד הצוות או אפילו פיגוע טרור – חטיפה שהשתבשה. כשנדע – אם נדע את התשובה לשאלה הזאת נוכל לקבל תשובות גם לשאלות נוספות, כמו למה סטה המטוס ממסלולו באופן כל כך דרסטי, וכיצד הגיע למקום בו הגיע.
מבצע החיפושים בדרום האוקיינוס נמשך גם אתמול, לאחר הגילוי, כאשר צוות החיפוש מבצע בהזדמנות זו מיפוי מדויק של קרקעית האוקיינוס. הנקודה האחרונה שבה היה לפקחי הטיסה קשר עם המטוס הייתה כשהיה מעל לים אנדאמן, צפונית-מערבית לעיר פננג במלזיה. האי ראוניון נמצא 5,600 ק"מ מדרום מערב לפננג וכ-4,000 ק"מ מהאיזור שבו מתמקדים היום החיפושים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו