"צוקרברג אל תהרוג אותנו"

ארגון שורת הדין מתכנן להעלות שלטי חוצות סביב ביתו של מייסד פייסבוק בקליפורניה בדרישה: "עצור את ההסתה לרצח יהודים"

מתוך קמפיין הארגון // מתוך קמפיין הארגון

ארגון שורת הדין מעלה מהלך בדרישתו לפייסבוק לחסום תכני הסתה לרצח של יהודים. בארגון מציינים כי גל הטרור האחרון, בו נרצחו יותר מ-30 ישראלים, מאופיין בפעילות לפי הרשת החברתית שם מעודדים את המפגעים לצאת ולרצוח יהודים באשר הם יהודים ואף מסבירים כיצד לעשות זאת. 

לאחר שפייסבוק דחתה עשרות פניות לחסום את הפרסום המסית ברשת, הארגון מתכוון לפרסם שלטי חוצות סביב ביתו של מייסד פייסבוק מארק צוקרברג, ובו יידרש לעצור את תכני ההסתה. לשם מימון השלטים פועל הארגון לגיוס כספים בהדסטרט כשהמטרה לגייס 30,000 דולר.

"אם הוא לא רואה את התלונות – נשים לו אותן מול ביתו בקליפורניה", נאמר. קמפיין שלטי החוצות יהיה תחת הכותרת " don’t kill us  Zuckerberg" ובארגון כבר יצרו קשר עם משרדי פרסום בארצות הברית לתליית שלטים בקליפורניה, באזור ביתו של צוקרברג בפאלו אלטו, קליפורניה.

"תופעת ההסתה בפייסבוק הפכה להיות אחד ממאפייני גל הטרור הנוכחי בישראל. עמודי פייסבוק בהם מראים איך הורגים יהודים בצורה הכי אפקטיבית, כולל הוראות מפורטות ועידוד הרוצחים ברשתות החברתיות", אומרים בארגון.

"בפייסבוק אפשר למצוא הוראות למשל לרסס K300 על הסכין לפני שדוקרים את היהודי, או הנחיות איפה בגוף היהודי לדקור כדי שהרצח יהיה אפקטיבי יותר. וגם עידוד לרציחות והפיכתם של הרוצחים לגיבורי תרבות".

בארגון שורת הדין נאבקים נגד ההסתה בפייסבוק כבר תקופה ארוכה. לאחרונה אף הגיש הארגון תביעה בשם 20 אלף ישראלים נגד הפייסבוק על ההסתה המתרחשת בין דפיו.

בתחקיר שבוצע על ידי שורת הדין בחודש שעבר אף התברר כי פייסבוק דווקא כן חוסמת תכנים המסיתים כנגד פלשתינים, אך לא כשמדובר באותם תכנים בדיוק המפורסמים נגד ישראלים. התחקיר כלל ניסוי במסגרתו הוקמו שני עמודי פייסבוק פיקטיביים זהים בתוכנם, כשהאחד מסית כנגד פלשתינים והשני מסית כנגד יהודים וישראלים. בעקבות דיווחים (report) זהים שנעשו לפייסבוק כנגד שני העמודים, נסגר רק העמוד המסית כנגד הפלשתינים, בטענה שהוא מפר את הסטנדרטים הקהילתיים של פייסבוק. לעומתו העמוד שהסית כנגד ישראל נותר פתוח עד היום.

הפניות לפייסבוק בידי עשרות אלפי משתמשים להסרת התכנים המסיתים נענו בתשובה הלקונית: "תודה על שהקדשת מזמנך כדי לדווח על משהו שעשוי להפר, לדעתך, את כללי הקהילה שלנו. ....בדקנו את הקבוצה שדיווחת עליה כמכילה דברי שטנה או סמלי שטנה וגילינו שהיא איננה מפרה את כללי הקהילה".

בעמוד הגיוס בהדסטרט כתבו המגייסים: "הפעם היחידה שמארק צוקרברג כן התערב בתכני השנאה - היתה בפוסט שהעלה בו הביעה תמיכה במוסלמים לאחר ההתקפות בפאריס. ואנחנו אומרים: אם מארק צוקרברג פוקח את העיניים – אנחנו לא ניתן לו לעצור כאן. אנחנו קוראים לכם לעזור לנו להרים שלט חוצות ענק מול ביתו של מארק צוקרברג, כדי שיראה על השלט את ההסתה בפייסבוק. אסור לנו להמשיך לאפשר למארק צוקרברג להתעלם מאיתנו. יחד נעצור את ההסתה בפייסבוק".

ניצנה דרשן לייטנר, יו"ר ארגון שורת הדין, הסבירה. "מדהים לגלות שאחרי רצח של קרוב ל-30 ישראלים מאז אוקטובר, המונעים מהסתה פרועה ברשתות החברתיות, פייסבוק ממשיכה להתעלם מההסתה לאלימות כנגד ישראלים, בה בשעה שהיא מראה כי היא מסוגלת ויכולה להסיר הסתה כשהיא מחליטה לעשות כך. אנו דורשים שפייסבוק יתחילו פרואקטיבית למנוע את ההסתה הפלשתינית לטרור מעל דפיה, יעזרו בטכנולוגיות המתקדמות שלהם לאתר ולהוריד קריאות לרצח ישראלים, וינטרו תמונות וקטעי וידאו המעודדים מעשי טרור כנגד יהודים. אנו ננקוט בכל דרך להגן על אזרחי ישראל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר