פאוצ'י מזהיר מפני תת-זן של וריאנט האומריקרון

צאר הקורונה של הממשל האמריקאי, דר' אנתוני פאצ'י, אמר במהלך תדריך מהבית הלבן כי אלו שנדבקו בקורונה בגל האחרון "אין להם הגנה ממש טובה" מול הוריאנט החדש אשר המוכר בשמו הטכני BA.5 • ארגון הבריאות העולמי: "מגפת הקורונה רחוקה מסיום"

ד"ר אנתוני פאוצ'י, המומחה המוביל של הבית הלבן במאבק בקורונה, צילום: איי.אפ.פי.

המאבק העולמי בנגיף רחוק מלהסתיים ועל פי נתונים רשמיים בארה"ב, מירב החיובים בשבועות האחרונים מקורם בתת-וריאנט האמיקרון החדש שמהווה כ-64 אחוזים מהמקרים. 

"אסור לתת לזה לשבש את חיינו, אבל אנחנו לא יכולים להכחיש שזו מציאות שאנחנו צריכים להתמודד איתה", הסביר פאצ'י בשלישי. "לכל אחד מהויראנטים (החדשים) יש מעט יתרון על פני קודמו", הוסיף ובד בבד הבהיר כי "אין הגנה ממש טובה" מול הגרסה האחרונה של תת-זן ממשפחת אומיקרון. 

ד"ר תדרוס אדהנום גברה-יסוס, מנכ"ל ארגון הבריאות העולמי., צילום: צילום ארכיון: איי.אף.פי

במקביל, ארגון הבריאות העולמי השאיר את המגיפה תחת ההגדרה של "מצב חירום". יו"ר המוסד הכפוף לאו"ם, ד"ר תדרוס אדהנום גברה-יסוס, הזהיר במהלך מסיבת עיתונאים וירטואלית בז'נבה כי "מגיפת הקורונה לא קרובה לסיום. ככל שהנגיף דוחף, עלינו לדחוף בחזרה".

בשבועיים האחרונים הארגון רשם עלייה של 30 אחוזים של נדבקים ברחבי העולם ובו זמנית ירידה משמעותית באשפוזים בבתי החולים ובתמותה.   

כזכור, נגיף הקורונה התגלה לראשונה בעיר ווהאן שבסין בסוף 2019 והוכרז כמגיפה במרץ 2020. כשנתיים וחצי מאוחר יותר, המדינות עודן עושות מאמצים כבירים להתמודד עם המצב, שעד כה גרם למותם באופן ישיר או עקיף של קרוב לשש וחצי מיליון איש ברחבי העולם. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר