העולם הערבי סוער בעקבות התבטאויות של שני דוברים ממפלגת השלטון בהודו שהעליבו את מוחמד, נביא האסלאם.
הדוברת הלאומית של מפלגת ה־BJP, נופור שארמה, הושהתה מחברות במפלגה אתמול בגלל דברים שאמרה בדיון בטלוויזיה. אחראי המדיה של המפלגה, נווין קומר ג'ינדל, אף סולק מהמפלגה על רקע הערות דומות.
על פי הדיווחים, שארמה התייחסה בדבריה לנישואיו של מוחמד לעאישה. בעקבות השידור, ג'ינדל מחק ציוץ שהתייחס למוחמד, שעורר זעם רב.
שארמה חזרה בה מדבריה, ואמרה כי היא מתנצלת אם פגעה ברגשות הדתיים של מישהו וכי אמרה את הדברים מתוך כעס, שנבע בגלל עלבון כלפי המסורת ההינדואית. לפי התקשורת ההודית, שני הדוברים קיבלו איומים על חייהם.
"הופעתי בדיבייט בתוכנית בטלוויזיה, שבה הלורד שיווה (אל מרכזי בדת ההינדואיזם; ש"ק) סופג עלבונות מדי יום. מתוך כעס, אמרתי משהו. אם הדברים שלי פגעו ברגש דתי של מישהו - אני חוזרת בי. לא הייתה לי כוונה לפגוע במישהו", אמרה הפוליטיקאית.
על רקע זה, משרד החוץ הכווייתי זימן את שגריר הודו במדינה כדי להביע מחאה בפניו, ולמסור לו מכתב תלונה נגד "פוליטיקאית הודית שהעליבה את נביא האסלאם מוחמד".
גם שגריר הודו בקטאר זומן לשיחה, ובמשרד החוץ הפקיסטני פרסמו גינוי. "ההתבטאויות הבלתי מקובלות האלה לא פגעו רק ברגש של העם בפקיסטן, אלא בהמוני מוסלמים ברחבי העולם", נאמר בהצהרה. בהמשך הצטרפה סעודיה לגל הגינויים.
בהצהרת משרד החוץ הכווייתי נאמר כי שגריר הודו בכוויית קיבל לידיו מכתב שבו התלוננה המדינה על "הפעולה המתועבת".
עם זאת, המשרד בירך על הצעדים שנקטה מפלגת השלטון ההודית כדי להשהות את הפוליטיקאית בגלל "דבריה הבלתי־רציונליים". עם זאת, במשרד דרשו התנצלות פומבית בגלל "ההצהרות הקיצוניות".
עוד הודגש כי פעולה כזו משקפת "בורות לגבי הטבע הטהור והשלו של האסלאם והתפקיד שהוא שיחק בבניית הציוויליזציה והאומות, כולל הודו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו