יותר מ-10,000 פניות של פגיעה בילדים במהלך 2024, כ-80% על רקע מיני: "מודאגים מהנתונים"

האגודה להגנת הילד (אל"י) מפרסמת את הדו"ח השנתי, שבחלקו הגדול מתייחס לנתונים הנגזרים מהמלחמה ומ-7 באוקטובר • 41% מהדיווחים - פגיעות של ילדים בילדים • כ-1,000 פניות הגיעו מבתי המלון של המפונים

מסכת התעללות נחשפה על ידי תלונות הילדים. צילום: GettyImages

אל"י, האגודה להגנת הילד פרסמה היום (רביעי) את נתוניה לשנת 2024, במהלכה קיבלה 10,279 פניות של ילדים ונוער עד גיל 18. מהדו"ח עולה כי 77% מסה"כ הפניות, הן של בנות והן של בנים, הינן פגיעות על רקע מיני, 14.6% מהפניות על רקע פגיעות פיזיות של אלימות, 2.4% מהפניות הינן על פגיעות מתבצעות באונליין, למשל ברשתות החברתיות. 54% מהפניות הן מקרים של פגיעה בבנות, בעוד שכ-45% הינם פניות של פגיעות בבנים.

מתוך הפגיעות המיניות נראה כי 41.7% הן פגיעות מיניות המתבצעות על ידי מבוגרים וכ-41.6% הינן פגיעות מיניות המתבצעות בילדים על ידי ילדים. באשר לסוגיית הדיווח, נראה כי רוב המדווחים על פגיעות מכל סוג בילדים הינם גורמי המקצוע, 39.6%, המהווים 4,071 במספר, בעוד ש-34.6%, המהווים 3,559 במספר, הם דיווחים על פגיעות בילדים המתבצעים ע"י ההורים או קרובי משפחה.

התעללות בילדים (אילוסטרציה), צילום: Getty Images

עוד עולה מנתונים אלה כי לעיתים ההורים מדווחים על עצמם או על ההורה השני או קרובי משפחה אחרים. בנוסף, רק 17.6% מהדיווחים מגיעים מילדים ונוער עד גיל 18 מי שחוו פגיעות בעצמם, ו-8.2% מסה"כ הדיווחים מתבצעים על ידי שכנים וחברים, באל"י מציינים כי הנתון האחרון נחשב לנמוך מאוד בייחוד במדינה בה חלה חוות דיווח ובייחוד כשמדובר בשכנים וקרובים הנמצאים במעגלים הסמוכים לאלו שחווים פגיעה.

עלייה בכמות הדיווחים 

בקרב הדיווחים על פגיעות מיניות, שאינן כוללות את הפגיעות ב-7 באוקטובר, יש עלייה של כ-40 פניות בעקבות פגיעות מיניות. בקרב כלל הפניות לאל"י, יש עלייה של כ-180 פניות.

התעללות בילדים (אילוסטרציה), צילום: GettyImages

פגיעות במלונות מפונים

המשלך השנה התקבלו דיווחים על שלושה סוגים של פגיעות בילדים במלונות מפונים. סה"כ טופלו כ-1,000 פניות של מפונים, כשרובן של משפחות נורמטיביות שלא הוכרו לרשויות טרם הדיווח לאל"י.

בין סוגי המקרים: הזנחה - דיווח על ריבוי מקרים של ילדים משוטטים במרחבי בית המלון וברחובות הסמוכים ללא השגחת הורים. אלימות - כ-30% מהפניות של משפחות נורמטיביות (כ-300 משפחות) שלא הוכרו לרשויות הגיעו על רקע פניות בנושא אלימות במשפחה.

ישנם מקרים של פגיעות מיניות והתנהגויות מיניות לא מותאומת בין ילדים בעת שנכחו ללא השגחה בשטחי בתי המלון וברחובות הסמוכים. יצוין כי מקרים אלו מהווים כ-60% מסך 1,000 הפניות (כ-600 במספר) של משפחות שטרם הוכרו לרווחה.

ערן צימרין, נשיא אל"י, צילום: ראובן קפצינסקי

ערן צימרין, נשיא האגודה להגנת הילד: "אנו באל"י מודאגים הן מהעלייה באחוז הפניות על רקע פגיעות מיניות והן מאחוז הקורבנות, הקטן יחסית, המדווח עליהן. אנו מבקשים להדגיש כי ניתן לפנות לדיווח על כל פגיעה בקו המצוקה של אל"י 6935* או באמצעות חיפוש הכפתור הסגול של אל"י בגוגל ובאתר האגודה להגנת הילד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר