מיכל ביטון, בת ה-26 מבת ים, הזריקה באוגוסט האחרון חומצה היאלורונית לשפתיים, ולא אהבה את התוצאה בשל גושים שנוצרו בהדרגה בשפתיה. אלא שאחרי שהחליטה להמיס את החומצה, בהליך פשוט ושגרתי למדי, היא נדהמה לגלות שפניה התעוותו לחלוטין בעקבות אלרגיה: ״ממש פחדתי״, היא מודה כעת.
עשתה שפתיים, ניסתה להמיס - וגמרה ככה: ״לא יכולה לדבר״ | ללא קרדיט
״זו לא הפעם הראשונה שעשיתי חומצה בשפתיים״, היא מספרת היום (שלישי) ל״ישראל היום״. ״זו הפעם השנייה, וחשוב לציין שהתוצאה הייתה נראית סוף הדרך, אבל היו כמה גושים שנוצרו והציקו לי״.
לדבריה, בסופו של דבר היא החליטה לבצע המסה של החומר, ולשם כך היא ניגשה למומחית בנושא: ״את ההמסה עשיתי כשבועיים לאחר ההזרקה. שאלו אותי מראש אם אני אלרגית לעקיצות של דבורים, אז אמרתי שלא.
חתמתי על טופס והאמת שבכלל לא חשבתי שאני אלרגית לזה, כי אף אחד מהמשפחה שלי לא - והרופאה המהממת אמרה לי שזה בהתחלה מתנפח ואז יורד, וזה באמת התנפח - אבל לא ירד״.
מיכל מספרת שהבחורה שטיפלה בה מייד הביאה לה כדור לטיפול באלרגיה, ואמרה לה שהיא כנראה אלרגית לחומר ההמסה. ״כשהתנפחתי בהתחלה הייתי בהלם וקצת בלחץ, בעיקר כי היה לי אירוע חשוב באותו יום, וממש פחדתי. אבל הרופאה הייתה ממש מרגיעה, ואמרה שזה עניין של חצי שעה-שעה עד שזה יורד לגמרי. ואז התחלתי לתעד ולקחתי את זה ממש בקלילות - תקשרתי לחברות שלי ולאחיות שלי והעברתי את הזמן בעיקר בצחוק, עד שהכל ירד״.
היו לך תגובות אלרגיות בעבר?
״לא״, מיכל אומרת, ״אבל הבחורה אמרה שיש הרבה בנות שאלרגיות להמסה, ושמגלים את זה לפעמים גם בדרך הזאת. היא באמת לא התרגשה, רק טיפלה בנושא מבחינה תרופתית, הביאה לי מרשם להמשך טיפול בבית - והרגיעה אותי שזה עובר״, היא מסבירה. ״היא כן שאלה אותי על כל אלרגיה הכי קטנה שלי, אבל פשוט לא ידעתי - ולכן סימנתי שאני לא אלרגית״.
״מי שאלרגי לעקיצות דבורים -עלול ללקות באלרגיה לאנזים״
ד״ר עמוס לויאב, מנהל רפואי של כללית אסתטיקה, מסביר בעקבות המקרה: ״המסה של חומצה היאלורונית מתבצעת עם הזרקה של אנזים שנקרא היאלורונידז (שם מסחרי: היאלין). האנזים עלול להמיס גם חומצה טבעית וליצור שקע במקום ההזרקה. האנזים נמצא גם בעוקץ של דבורים, ומי שאלרגי לעקיצות דבורים עלול ללקות גם באלרגיה לאנזים. הטיפול בתופעה הוא טיפול דומה כמו שמטפלים בכל תופעה אלרגית - זה חולף על פי חומרת התופעה״.