כשני שליש של הורים לילדים בגילאי 17-25 (נהגים צעירים) חוששים כאשר הם נוהגים לבד ללא פיקוח, כך עולה מסקר שנערך על ידי מכון גיאוקרטוגרפיה עבור חברת איתוראן.
הסקר כלל מדגם ארצי של 400 איש בגילאים 40-65, הורים לנהגים צעירים בנושא "האם הם מפחדים וחוששים מהנהיגה של ילדיהם כשהם נוהגים לבד ללא פיקוח?". כאמור כשני שליש טענו שהם חוששים, כאשר האמהות ציינו יותר שהן מפחדות מנהיגה של נהג צעיר- 70 אחוזים לעומת 59 אחוזים בקרב האבות.
החששות העיקרים של ההורים מנהיגת הילד (הנהג הצעיר) ללא פיקוח הינם - 36 אחוזים מנהיגה פרועה של נהגים אחרים על הכביש,35 אחוזים מחשש לתאונה,10 אחוזים אלימות על הכביש,4 אחוזים תקלות ברכב,4 אחוזים חוסר התמצאות בדרך, 3 אחוזים עבירות תנועה, אחוז אחד נהיגה בשיכרות/תחת השפעת סמים ואחוז אחד שהילד לא יענה לטלפון וההורים לא ידעו איפה הילד נמצא.
לשאלה אם הילד (הנהג הצעיר) היה בשנה האחרונה בסיטואציה מסוכנת במהלך הנהיגה, 21 אחוזים ציינו פעם אחרת, 8 אחוזים ציינו בין 2-3 פעמים. על פי נתונים של הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים נהגים צעירים מעורבים בתאונות דרכים חמורות פי 1.7 ביחס לנהגים מבוגרים יותר.
בימים אלה חברת איתוראן משיקה בימים אלו - "איתוראן FAMILY" - המאפשר להורים של נהגים צעירים לצפות במיקום הרכב 24/7 באמצעות אפליקציה ולקבל התרעות על חריגות מהירות בזמן אמת , משוב אודות נסיעות מסוכנות, התרעה על יציאת הרכב מאזור המוגדר ועוד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו