בשורה גדולה לנוסעים בכבישי הצפון: משרד התחבורה מתכנן לשדרג בטיחותית ותחבורתית את כביש 65 במקטע הדרך שבין צומת דברת ועד לצומת גולני.
הפרויקט המתוכנן יוצא לדרך אחרי שנים של עיכובים, וזאת על אף שהכביש גבה קורבנות רבים. עלותו המוערכת של הפרויקט היא 1.1 מיליארד שקלים, ומשרד התחבורה כבר הקצה לו את הסכום הנדרש במסגרת תוכנית החומש שלו. העבודות צפויות לצאת לדרך עם אישור תקציב המדינה, ולהסתיים תוך שלוש שנים.
שרת התחבורה מירי רגב הסבירה את החלטת המשרד: "כביש 65 הוא הכביש הקטלני ביותר בצפון. זהו כביש צר, מסוכן, מוזנח, חסר תשתיות בטיחות בסיסיות וללא תשתיות דרך מודרניות".
עורק תחבורה ראשי, מוזנח ומסוכן
כביש 65 נחשב ל"כביש דמים" שגבה כבר מחיר יקר בחיי אדם. על אף שהוא משמש כעורק תחבורה מרכזי באזור, המקטע הצפוני שלו נותר מוזנח במשך שנים ארוכות. בין מגוון התורפות הבטיחותיות שמהן סובל הכביש ניתן למנות את היותו כביש חד נתיבי וללא מפרדה, צמתיו הלא מוסדרים והיעדר מעברי חצייה לאורכו.
במהלך השנים התרחשו בכביש תאונות רבות, חלק ניכר מהן קטלניות. בנוסף, עומסי התנועה בכביש פוגעים באיכות חייהם של תושבי הצפון. על אף פניותיהם החוזרות ונשנות של תושבי היישובים הסמוכים, ועל אף שהתוכניות לשדרוג הכביש הוכנו ואושרו כבר לפני מספר שנים, עד היום לא נמצא התקציב הנדרש לביצוע הפרויקט.
כעת, מקווים באיזור שהמציאות תשתנה. ניצן פלג, ראש המועצה האזורית גליל תחתון, אמר בעקבות ההחלטה: "זהו כביש הדמים המסוכן ביותר בצפון. אנו כולנו - תושבי הגליל התחתון והמרחב כולו וכן ראשי הרשויות מודים מעומק הלב לשרת התחבורה מירי רגב".
דימה פריצקר, מנהל אגף ביצוע פרויקטים צפון, בנתיבי ישראל: "מדובר בציר שידע תאונות רבות, ברובן קטלניות. אנו בטוחים כי הרחבת הכביש, הסדרת התאורה והקמת מפרדה קשיחה, יתרמו להגברת בטיחות הנסיעה של משתמשי הדרך".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו