על רקע האירועים הביטחוניים והתקריות ביישובים הערבים ברחבי הארץ, יו"ר הציונות הדתית, ח"כ בצלאל סמוטריץ', קרא היום (שלישי) לראש הממשלה בנימין נתניהו, לשר הביטחון בני גנץ ולשר לביטחון הפנים אמיר אוחנה להכניס את כוחות צה"ל לערים המעורבות ולהטיל בהן עוצר.
"אין מדובר ב'הפרות סדר' כפי שנאמר בתקשורת, מדובר במלחמה לכל דבר ועניין", ציין סמוטריץ' בפנייתו לשלושה. "זו העת להכניס כוחות צה"ל לסיוע למשטרה במיגור הטרור והשבת השקט והביטחון לאזרחי ישראל".
על רקע ההסלמה בדרום: התפרעויות חמורות ביישובים ערביים ומעורבים ברחבי הארץ
בפנייה תחת הכותרת "בהול", כתב סמוטריץ' לרה"מ והשרים כי יש לתת "סיוע צבאי למשטרת ישראל בפרעות בערי ישראל. בימים האחרונים, וביתר שאת בשעות האחרונות, מתגברות פעולות טרור אלימות של ערביי ישראל בערי ישראל נגד יהודים. אזרחים רבים, ביניהם גם נשים וילדים רכים נמצאים בסכנת חיים מתמדת ומסוכנת. חשוב להבהיר, אין מדובר ב'הפרות סדר אלא במלחמה לכל דבר ועניין".
יו"ר הציונות הדתית הסביר כי "משטרת ישראל עושה ככל יכולתה, אך נראה כי אין לה את סדר גודל הכוחות הנדרש כדי להתמודד בכוחות עצמה עם אירועים בסדר גודל ובפריסה כזו בו זמנית, מה שמשאיר אירועים רבים בחוסר טיפול או בטיפול חלקי במשך זמן רב ומעמיד בסכנת חיים את אזרחי המדינה. אזרחים מותקפים מוצאים עצמם מתקשרים למשטרה במשך דקות ארוכות תחת אש תופת ופניותיהם מושבות ריקם, זה אינו מקרה מקומי אלא תופעה נרחבת בערים שונות ובזמנים שונים".
לדברי סמוטריץ', להכנסת הצבא לערים המעורבות יש היבטים רגישים של הפעלת כוחות צבאיים מול אזרחים, אולם "אין מדובר בהפרות סדר אזרחיות אלא במאבק לאומי ולאומני אלים ומלחמתי שמצדיק זאת. אבקשכם להורות על גיוס כוחות מילואים לצה"ל ועל ציוותם לסיוע למשטרת ישראל".
הוא הוסיף כי יש להטיל "מגבלות תנועה משמעותיות ואף עוצר על הערבים במקומות המועדים. המציאות היא שאם לא מוטל עוצר על המחבלים, נוצר עוצר דה-פקטו במשך שעות על גבי שעות ליהודים טובים, אזרחים שומרי חוק שאינם יכולים לקיים שגרת חיים".
לדבריו, זו העת "להפעיל את הכוחות והיכולת שנמצאות בידי מערכת הביטחון ולקטוע באחת את היד שקמה עלינו לכלותינו בתוך ערינו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו