על רקע העימות הפומבי שהתרחש אתמול, שר הביטחון ישראל כ"ץ והרמטכ"ל רב-אלוף אייל זמיר צפויים להיפגש הערב, כך נודע ל"ישראל היום". ההערכה היא כי הרמטכ"ל הוא שיזם את הפגישה, אך טרם נקבעה שעה מדויקת לקיומה.
העימות בין השניים התפתח לאחר שאתמול (שני) העביר שר הביטחון ביקורת פומבית על חקירת תא"ל במיל' אורן סולומון, שערך תחקיר על אירועי 7 באוקטובר. "הוריתי לזמן אליי בהקדם את תא"ל אורן סולומון כדי שיציג בפניי את התחקיר אותו ביצע על הטבח ואותו טרם ראיתי", עדכן כ"ץ בהודעה לתקשורת.
בתגובה חריפה ויוצאת דופן, הגיב הרמטכ"ל זמיר: "הרמטכ״ל לא מקבל הנחיות דרך הודעות בתקשורת. הטענה לפיה הקצין נחקר בגין חלקו בתחקירי השבעה באוקטובר שקרית ומשוללת כל יסוד. הקצין זומן לחקירה בשל חשדות לעבירות ביטחון מידע חמורות. החקירה תוסיף להתנהל במקצועיות ובענייניות".
הבוקר (שלישי) השיב כ"ץ לרמטכ"ל בנימה תקיפה: "שר הביטחון נותן הנחיות לרמטכ"ל הכפוף לדרג המדיני בכל דרך שימצא לנכון, ותגובת הרמטכ"ל בנושא הייתה מיותרת ולא במקומה".
שר הביטחון הוסיף כי "ההנחייה לרמטכ"ל לבחון את הנסיבות שהובילו לחקירה ואת הטענות המובאות במכתב שכתב תא"ל סולומון אל רה"מ ושר הביטחון ביחס להתנהגות צה"ל כלפיו על רקע התחקיר הביקורתי שביצע, ניתנה באופן ישיר בטרם הוצאת ההודעה לתקשורת בשל ההיבט הציבורי".
כ"ץ הדגיש כי לא הייתה "שום כוונה לפגוע בחקירה עצמה המנוהלת על ידי הפרקליטות הצבאית" וקרא "להפסיק כעת את השיח התקשורתי סביב הנושא שיטופל בהמשך בדרכים אחרות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו