הצעת חוק חדשה צפויה להעניק לבתי המשפט סמכות לחשוף את זהותם של מפיצי תמונות אינטימיות ברשת, גם אם פעלו באמצעות חשבונות אנונימיים. היוזמה, שהובילו חברות הכנסת נעמה לזימי וקטי שטרית, זכתה לתמיכה רחבה ונדירה מעבר למחנות הפוליטיים - כל חברות הכנסת במשכן, למעט שתיים, הצטרפו כחותמות על ההצעה.
ההצעה, שמבוססת על הסדר קיים בחוק זכויות יוצרים משנת 2007, מבקשת לתת מענה לתופעה הנרחבת של הפצת תכנים אינטימיים ללא הסכמה. על פי דוח של מרכז המחקר והמידע של הכנסת משנת 2018, 84% מהתיקים שעסקו בהפצת תוכן אינטימי ללא הסכמה נסגרו, כש-71% מהם בשל עילת "עבריין לא נודע".
חוצה מחנות פוליטיים
"הפצת תוכן אינטימי ללא הסכמה היא הטרדה מינית לכל דבר ועניין", אמרה ח"כ לזימי. "הצעת החוק הזו משנה את כללי המשחק: היא תחשוף את מי שמסתתרים מאחורי מסך האנונימיות, תעצור את שרשרת ההפצה ותאפשר לנפגעות למצות את הדין עם התוקפים שלהן".
ח"כ שטרית הוסיפה כי "כשזה נוגע לנפגעי תקיפה מינית, מכל סוג שהוא - אין קואליציה ואופוזיציה". החוק, שהוכן בשיתוף הקליניקה לזכויות אדם במרחב הסייבר של האוניברסיטה העברית, יאפשר לבית המשפט לדרוש מידע מהרשתות החברתיות אודות זהות המטרידים.
י', אישה שתמונותיה האינטימיות הופצו ברשת ללא ידיעתה, שיתפה: "כשגיליתי שתמונות אינטימיות שלי הופצו ברשת, העולם שלי קרס. הרגשתי חשופה, פגועה, ולגמרי לבד. עכשיו, בזכות הצעת החוק, אני מרגישה שיש אור בקצה המנהרה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו