רוטמן מציע: לקנוס עובדי ציבור שלא יתייצבו לדיון בוועדה בכנסת

יו"ר ועדת החוקה יעלה לוועדת שרים חוק שיאפשר ליו"ר ועדה לקנוס עובד ציבור אם לא יתייצב לדיון שנקבע לו עד גובה רבע ממשכורתו • ההצעה מגיעה אחרי הופעתם של דובר צה"ל והיועמ"שית בוועדות שונות בכנסת

ח"כ שמחה רוטמן בוועדת חוק, חוקה ומשפט , אורן בן חקון
ח"כ שמחה רוטמן בוועדת חוק, חוקה ומשפט. צילום: אורן בן חקון

יו"ר וועדת החוקה ח"כ שמחה רוטמן צפוי להעלות ביום ראשון לדיון בוועדת שרים ביום ראשון חוק שיאפשר ליו"ר ועדה לקנוס עובד ציבור אם לא יתייצב לדיון שנקבע לו בכנסת. 

לפי הצעת החוק, הזימון של עובד ציבור יעשה ברוב של חברי הועדה, ואם לא התייצב עובד הציבור יקנס עד גובה רבע מהמשכורת שלו. אם לא השיב לשאלה של חברי הוועדה בדיון גם יכול להיקנס.

ההצעה מגיעה על רקע המתיחות מול היועמ"שית גלי בהרב מיארה ולאחר הגעתו של דובר צה"ל דניאל הגרי לוועדת חוץ וביטחון מוקדם יותר השבוע. 

ועדת חוץ וביטחון בהשתתפות דובר צה"ל דניאל הגרי, צילום: חיים גולדברג

במהלך הדיון הוא נשאל, בין היתר, על הבעת העמדה בנוגע לחוק פלדשטיין - שעוררה כזכור סערה במערכת הפוליטית - ועל המענה לתופעת הסרבנות.

היועמ"שית בהרב מיארה בוועדת החוקה, צילום: אורן בן חקון

כמו כן, החוק של רוטמן יאפשר לממשלה להזמין בקלות רבה יותר את היועמש"ית לשימוע לפני הדחה, כפי שסיכמו ראשי הקואליציה. לפני כחודש בהרב-מיארה הגיעה לדיון בוועדת החוקה בכנסת, שם הותקפה על ידי חברי הקואליציה שקראו לה להתפטר. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר