השרה סטרוק לחברי הועדה לבחירת שופטים: ''חזרו לדרך ההסכמות''

במכתב ששיגרה הבוקר לחברי הוועדה לבחירת שופטים, אורית סטרוק מפצירה בהם לחזור לדרך ההסכמות בנוגע למינויים העומדים על הפרק • לדבריה, פסיקות בג''ץ האחרונות בנושא הועדה ''הסיתו אותה ממסלול ההסכמות המבורך אל מסלול כוחני, דורסני, מסלול של התנגשות'' • גורמים בסביבת לוין מאשרים כי השר נענה לבקשתה של סטרוק וכעת הוא ממתין לעמדת השופטים

השרה אורית סטרוק (ארכיון). צילום: אורן בן חקון

חברת הועדה לבחירת שופטים, השרה אורית סטרוק שיגרה הבוקר (ראשון) מכתב לחברי הועדה, בו היא מפצירה בהם לחזור לדרך ההסכמות בנוגע למינויים העומדים על הפרק. גורמים בסביבת לוין מאשרים כי השר נענה לבקשתה של סטרוק וכעת הוא ממתין לעמדת השופטים.

יאיר גולן, על כניסת אורית סטרוק לקבינט: "דמות ששיקול דעתה משובש, וזה רק מסכן עוד יותר את גורל מדינת ישראל" (11.11.24) // יהודה שלזינגר

במכתבה, כתבה סטרוק: ''מכתבי זה נשלח אליכם כניסיון נוסף לשוב אל דרך ההסכמות הברוכה בה נקטנו מיום שנכנסו לשליחתנו החשובה, כמי שאמורים לדון ולחשוב ולהביא יחדיו לבחירתם של שופטים ראויים למדינתנו האהובה. בפגישתנו הראשונה הקראתי בפניכם את שירו הקסום והכאוב של אהוד בנאי "ניצוץ האהבה", השיר שמבטא באופן אותנטי כל כך גם את העמדות המקוטבות שבינינו, וגם את השותפות הבסיסית שלנו, שלא נכון, וגם בלתי אפשרי, להתכחש אליה".

היא המשיכה והזכירה למכותבים: "בחרנו, יחד, ללכת בדרך זו והבאנו ברכה רבה לרשות השופטת ולכל אזרחי ישראל: מינינו 162 שופטות ושופטים, בתוך פחות משנה. מספר חסר תקדים''. השרה ציינה כי פסיקות בג''ץ האחרונות בנושא הועדה ''הסיתו את הועדה ממסלול ההסכמות המבורך אל מסלול כוחני, דורסני, מסלול של התנגשות''. עוד הוסיפה: "כולכם יודעים שבידנו לחזור למסלול ההסכמות, הן בהיבט המהותי והן בהיבט התהליכי (רגולטורי)".

יריב לוין (ארכיון), צילום: אורן בן חקון

היא המשיכה ופירטה על כל היבט: "היבט מהותי - על השולחן מונחות הצעות פשרה הוגנות, שניתן להתכנס אליהן, וזאת ביחס לכל הנושאים שטרם באו אל פתרונם: מינוי נשיא ומשנה לנשיא, מינוי שופטים חדשים לבית המשפט העליון, מינוי נציב תלונות הציבור על השופטים, מינויים לבתי המשפט בירושלים. הכל ניתן לפתרון בהסכמה אם אך נחזור לגלות גמישות והתחשבות, והכרה בחובתנו לבטא את מגוון הדעות בציבור".

"ההיבט הרגולטורי - הוועדה לבחירת שופטים היא המשיב מס' 2 בעתירה. על כן באפשרותנו להודיע לבית המשפט כי אנו מבקשים לאפשר לוועדה להגיע להסכמות ללא כפיה באמצעות צווים ו/או תאריכים מחייבים, שפגיעתם בעבודת הוועדה - רעה".

בהרב-מיארה, צילום: אורן בן חקון

השרה סטרוק מציעה שכלל חברי הועדה יוציאו הודעה משותפת להרכב השופטים בה הם מבקשים לחזור לדרך ההסכמות וההידברות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר