השר וסרלאוף תקף את נתניהו בקצרין: "אין זמן, מוכרחים להיכנס ללבנון"

שר הנגב והגליל ההדגיש בביקורו ברקע ירי הטילים על הגולן את הקושי הכבד של תושבי הצפון, וקרא לנתניהו לפעול באופן נחרץ

השר וסרלאוף בקצרין. צילום: לשכת השר הנגב והגליל

השר יצחק וסרלאוף תקף היום (רביעי) בחריפות בביקורו בקצרין את מדיניות הממשלה כלפי חיזבאללה, בעקבות ירי הטילים האחרון על הגולן.

וסרלאוף ההדגיש בביקורו ברקע ירי הטילים על הגולן את הקושי הכבד של תושבי הצפון, וקרא לראש הממשלה, בנימין נתניהו, לפעול באופן נחרץ: "אין יותר זמן. למען ביטחון הצפון ולמען עתיד המדינה מוכרחים להיכנס ללבנון ולהוריד את חיזבאללה על הברכיים".

"המסר שקצרין זה לא תל אביב - בקצרין מותר, רק בתל אביב אסור - הוא ליבת הבעיה", אמר וסרלאוף במהלך מפגש עם תושבים בקצרין. "אני מבין את התושבים שמרגישים נבגדים. אורך הרוח שלהם הולך ואוזל בגלל המידתיות וההכלה בתגובה לירי הטילים", הוסיף.

השר וסרלאוף עם ראש מועצת מטולה, צילום: לשכת משרד הנגב והגליל

השר וסרלאוף הדגיש כי "משרדי מלווה את המועצה בצרכי החירום ומשתדל לתת את המעטפת האזרחית המקסימלית. אך שום פעולה, או שום תקציב, לא יחזיר את האמון והתקווה מלבד ניצחון מוחץ והחזרת הביטחון לתושבים".

ראש העיר קצרין, יהודה דואה, הצטרף לקריאות: "תושבי הגליל נמצאים בשעה גדולה היום, אבל לא ישברו אותנו. אנחנו לא רוצים תגובה, אנחנו מצפים להשמדה טוטאלית של האויב". דואה הדגיש את החוסן הגבוה של התושבים ואת נכונותם לתמוך במערכות הביטחון, אך הוסיף כי "צריך להוריד את הגדרות ולצאת קדימה".

נתניהו היוום בהערכת מצב, צילום: חיים צח, לע"מ

וסרלאוף ביקר לפני כן במטולה, ונפגש עם ראש המועצה דוד אזולאי. הם דנו על האתגרים המיידים  והעתידיים במושבה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר