דובר צה"ל לשעבר ומנכ"ל המשרד לנושאים אסטרטגיים שלעבר, רונן מנליס, כתב הבוקר (שני) בעמוד ה-X שלו (לשעבר טוויטר) ותקף את דבריו של מנחה את "הפטריוטים", איתמר פליישמן, שטען כי מנליס "שונא אותנו ואת הצופים שלנו".
הוזכרתי אתמול שוב ב״פטריוטים״ והפעם ערב תשעה באב אני גם בוחר להגיב.
— רונן מנליס - Ronen Manelis (@RonenManelis) August 12, 2024
צופי ערוץ 14 היקרים בניגוד למה שאמרו לכם אתמול חשוב לי שתדעו- אני לא שונא אתכם. הם (שוב) משקרים לכם. אנשים שאני אוהב מאוד צופים בערוץ ואני כל כך לא שונא גם את אלה שאני לא מכיר וצופים בו.
אני כן מאוד עצוב ומוטרד… pic.twitter.com/PKzCa3Jh6w
"הוזכרתי אתמול שוב ב'פטריוטים' והפעם ערב תשעה באב אני גם בוחר להגיב", צייץ מנליס. "צופי ערוץ 14 היקרים, בניגוד למה שאמרו לכם אתמול חשוב לי שתדעו - אני לא שונא אתכם. הם (שוב) משקרים לכם. אנשים שאני אוהב מאוד צופים בערוץ ואני כל כך לא שונא גם את אלה שאני לא מכיר וצופים בו. אני כן מאוד עצוב ומוטרד מזה שמזלזלים בכם ככה, שמספרים לכם על מציאות בדויה ערב ערב, שהיא הכל חוץ מפטריוטיות".
"מי שמדווח לצופים שלו שהם 'טובים רק בשביל למות, לא בשביל דברים אחרים' הוא הוא השונא הגדול באמת שלכם, הוא עובד בשביל לפלג ולסכסך והוא בוודאי לא פטריוט", כל לדבריו של מנליס.
"אמרתי בשידור שהאמירה שצה״ל 'ערוך לכל תרחיש' אחרי 7 באוקטובר היא אמירה שמזלזלת באינטליגנציה של כולנו - והודיתי, שכדובר צה״ל, גם אני השתמשתי בה באופן שאסון 7 באוקטובר מוכיח עד כמה לא היה מדויק", הוסיף. "אילו אכן היה הצבא ערוך לכל תרחיש - 7 באוקטובר לא היה קורה".
מנליס כתב: "אני מאחל לחברי הפאנלים בערוץ 14 אומץ לערוך עם עצמם חשבון נפש על דברים שהם אמרו ואומרים מידי ערב, ואולי לחשוב לשתף אותו איתנו במקום לפזר רק שנאה. מגיע לצופים לשמוע גם קצת אמת".
הפייקים של דוברי צה"ל מתחילים להתפרק.
— תורת לחימה (@Torat_IDF) August 10, 2024
מנליס מודה שניהל לוחמה פסיכולוגית נגד עם ישראל ושזה מה שעושה עכשיו דניאל הגרי.
ניקוי אורוות בחטיבת דובר צה"ל זה צורך ביטחוני דחוף. pic.twitter.com/qzDLGjUkqh
נזכיר כי מנליס אמר בחדשות 12: "הודעתי לציבור עשרות פעמים שצה"ל ערוך לכל תרחיש, ואף פעם לא בדקתי את זה לאומץ. התבססתי על אחרים. לא יכולתי להגיד את זה כי אין לי שום יכולת לבדוק בכל מקום ובכל נקודה. 7 באוקטובר הכה בי כמה אסור היה לי להגיד את זה. אחרי 7 באוקטובר זה לא יכול להתקבל על הדעת. זה כמעט לא חוקי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו