"חוק הרבנים המרוכך", שמעורר סערה פוליטית ועלול הוביל למשבר קואליציוני, הוסר היום (שני) מסדר היום של מליאת הכנסת בהיעדר רוב לקואליציה. למרות כינויו "המרוכך", החוק ממשיך לעורר מחלוקת עזה ולאיים על יציבות הממשלה.
הצעת החוק מבקשת להעניק לשר לשירותי דת סמכות להקצות תקציבים ישירות לשכר ותקנים במועצות הדתיות, בנוסף לתקציב הרגיל שלהן. עיקר החוק מתמקד במתן אפשרות לשר לממן באופן ישיר תפקידי מפתח כמו רבנים ובלניות, אך לשון החוק אינה מגבילה את סוגי התקנים שניתן לתקצב.
משמעות החוק היא יצירת ערוץ תקציבי חדש, המנותק מהמנגנונים הקיימים לתקצוב המועצות הדתיות. הדבר עשוי להגדיל משמעותית את התקציב הכולל העומד לרשותן ולאפשר הרחבה ניכרת של שירותי הדת בקהילות שונות ברחבי הארץ.
תומכי החוק טוענים כי הוא חיוני לחיזוק שירותי הדת ולמתן מענה לצרכים משתנים של הקהילות הדתיות. מנגד, מבקריו מזהירים מפני כפל תקציבי, חוסר יעילות בניהול משאבים, ופגיעה בעקרונות של מנהל תקין.
המתח סביב החוק חושף קרעים עמוקים בתוך הקואליציה. מפלגות חרדיות וימניות תומכות בו בלהט, בעוד שגורמים אחרים מביעים הסתייגות. הוויכוח הפנימי הוביל להאשמות הדדיות ואיומים פוליטיים, עד כדי חשש מפירוק הממשלה.
למרות הסרתו הזמנית מסדר היום, צפוי כי הדיון סביב החוק ימשיך להדהד בזירה הפוליטית. גורמים בקואליציה מעריכים כי ינסו להעלות גרסה מתוקנת של החוק בעתיד, לאחר משא ומתן פנימי.
השאלה המרכזית נותרת: האם ניתן למצוא נוסחה שתאזן בין הרצון לתמוך בשירותי דת לבין הצורך בניהול תקין של תקציבי המדינה, מבלי לסכן את יציבות הקואליציה? התשובה לשאלה זו עשויה לקבוע לא רק את גורלו של חוק הרבנים, אלא גם את עתידה של הממשלה הנוכחי
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו