השר בקבינט המלחמה בני גנץ התייחס היום (רביעי) למהומות שפרצו מול מעון רה"מ בירושלים. במהלך נאומו קרא להרגעת הרוחות, לאחדות בעם וגם לבחירות בחודש ספטמבר הקרוב. "מה שקורה במסדרונות השלטון, ברשתות, ברחובות, מסוכן, וחייב להיעצר", פתח גנץ את דבריו והוסיף: "אסור לחזור לפילוג של השישה באוקטובר".
בהמשך דבריו קרא גנץ לקביעת תאריך לבחירות בעוד חמישה חודשים ואמר: "כדי שנשמור על האחדות ונצליח במשימות שניצבות בפנינו, הציבור חייב לדעת - שבקרוב, נחזור ונבקש את אמונו. שלא נתעלם מאסון 7 באוקטובר וממה שקדם לו. לכן, עלינו להגיע לתאריך בחירות מוסכם במהלך חודש ספטמבר - לקראת שנה למלחמה".
בליכוד ביקרו את הקריאה לבחירות והגיבו: "ברגע גורלי למדינת ישראל ובעיצומה של מלחמה, בני גנץ חייב להפסיק לעסוק בפוליטיקה קטנה רק בגלל התפרקות מפלגתו. בחירות עכשיו יביאו בהכרח לשיתוק, פילוג, פגיעה בלחימה ברפיח ופגיעה אנושה בסיכויים לעסקת חטופים. הממשלה תמשיך עד השגת כל מטרות המלחמה".
גם יו"ר האופוזיציה לפיד ביקר את דבריו של גנץ מהעבר השני של המתרס הפוליטי ואמר: "מדינת ישראל לא יכולה לחכות עוד חצי שנה עד שהממשלה הגרועה, המסוכנת והכושלת בתולדות המדינה תלך הביתה. הממשלה הזו צריכה ללכת הביתה מוקדם ככל האפשר כדי שנוכל להחזיר את החטופים, להחזיר לביתם את המפונים, לנצח את החמאס ולוודא שמישהו מטפל במעמד הביניים הישראלי".
שותפו לשעבר, ח"כ גדעון סער תקף גם הוא את גנץ וכתב: "השר גנץ הוא שותף לקבינט המלחמה הכושל וחסר הרעיונות שקלע את ישראל למבוי סתום במלחמה. בדבריו הערב לא נאמר דבר לגבי הדרך לפתור את האתגרים: איך מכריעים את המלחמה בחמאס ואיך מחזירים את החטופים? מה חייב להשתנות בטיפול בסיוע ההומניטרי? מתי תשתנה המציאות בגבול הצפון ומתי יחזרו המפונים לבתיהם? בשביל סיסמאות חלולות אין צורך לכנס הצהרה חגיגית לתקשורת. שמענו כאלה מספיק".
גם ח"כ לשעבר יאיר גולן הצטרף לביקורת ואמר: "דבריו של גנץ הערב לא מותירים יותר ספק: בבחירה בין הצלת מדינת ישראל לבין הצלת ממשלת האסונות של נתניהו – גנץ בחר באופציה השנייה – ולא בפעם הראשונה. כמה טרגי שמי שהתיימר להיות אלטרנטיבה לאיש שהביא עלינו את טבח ה-7 באוקטובר הפך להיות החיקוי החיוור שלו. אזרחי ישראל ראויים ליותר מזה".
דבריו של גנץ הערב לא מותירים יותר ספק: בבחירה בין הצלת מדינת ישראל לבין הצלת ממשלת האסונות של נתניהו – גנץ בחר באופציה השנייה – ולא בפעם הראשונה. כמה טרגי שמי שהתיימר להיות אלטרנטיבה לאיש שהביא עלינו את טבח ה-7 באוקטובר הפך להיות החיקוי החיוור שלו. אזרחי ישראל ראויים ליותר מזה.
— Yair Golan - יאיר גולן (@YairGolan1) April 3, 2024
ח"כ ולדימיר בליאק, שאף סירב לגנות את המהומות אמש, התייחס לחלק בו קרא גנץ לבחירות והפטיר: "לפיד 2024".
לפיד 2024.
— MK Vladimir Beliak ולדימיר בליאק🎗️ (@VladimirBeliak) April 3, 2024
מי שדווקא תמך בגנץ היה שר האוצר סמוטריץ' שכתב: "תודה על הקול הצלול בני. אסור לחזור לשישי באוקטובר! זאת צריכה להיות המחוייבות של כולנו. יחד בעזרת השם ננצח".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו